Nieuws Actueel

Overvallen hotel Kim Kardashian inspiratiebron hotelwezen

Veel hotels zoeken naar manieren om hun kamers vol te krijgen. Het Parijse Hôtel de Pourtalès, waar afgelopen zondagnacht Kim Kardashian werd overvallen, haalt de sterren binnen via mond-tot-mondreclame en belooft volle discretie, meldt het AD.

Frank Renout (Het Parool) 4 oktober 2016

Kim kardashian hotel de pourtales parijs overval 1065

Een grote roodkleurige houten poort: dat is alles wat je ziet, op nummer 7 in de Rue Tronchet, in het centrum van Parijs. Er hangt geen enkel naambordje. Er hangt geen camera.

Hôtel de Pourtalès

Maar achter de poort gaat een wereld van luxe schuil, die maar weinigen kennen. Op dit adres is Hôtel de Pourtalès gevestigd. Een historisch en beschermd monument, gebouwd in 1839. Binnen bevinden zich negen appartementen, variërend van een bescheiden 90 vierkante meter tot 350 vierkante meter voor het twee verdiepingen tellende Sky Penthouse met dakterras. Die verblijven werden de afgelopen jaren verhuurd aan sterren als Leonardo DiCaprio, Prince en Zlatan Ibrahimovic.

Ze betaalden 1.500 tot 15.000 euro per nacht, maar sliepen dan wel onder zacht dons, omringd door meubels van Philippe Starck en kunst van Keith Haring.

Wachtwoord

Nergens aan de gevel is te zien dat je er kamers kunt huren. Er is geen website waar je kunt boeken: de enige bestaande site is alleen toegankelijk met een wachtwoord.

Behalve de rode poort, zijn er ook verstopte discrete ingangen voor wie de paparazzi wil ontwijken. Het hotel belooft discretie. De sterren zoeken er anonimiteit.

Happy few

"Het is een verblijf voor de happy few", aldus blogster Daniela Wurdack, die er binnen mocht kijken. "Mensen uit de showbusiness, de sport en de zakenwereld kennen het dankzij mond-tot-mond-reclame."

Sinds vorige week verbleef de 35-jarige Kim Kardashian in één van de suites van het historische pand. De wereldberoemde ster van de familie-realitysoap Keeping Up with the Kardashians bezocht Parijs voor de Fashion Week, waarin alle grote modehuizen hun nieuwe collecties tonen. Kardashian, vooral bekend wegens haar opvallende vrouwelijke vormen, zat onder meer vooraan bij Givenchy en Balenciaga.

Agenten

Afgelopen zondagnacht lag Kardashian naar verluidt al lang in bed, toen rond 02:30 uur vijf 'agenten' op straat voor de deur verschenen. De nachtportier liet hen binnen. Met een wapen werd de man gedwongen voor te gaan naar het appartement van Kardashian en daar de deur te openen. Drie van de daders bleven beneden de wacht houden, twee anderen gingen bij de Amerikaanse ster naar binnen.

De vrouw van zanger/rapper Kanye West kreeg een pistool op haar hoofd gericht en werd gekneveld. Met plakband werden haar armen en benen vastgebonden. Daarna werd ze opgesloten in de badkamer.

Trouwring

Volgens de Franse politie werd vervolgens het appartement leeggeroofd. De daders zouden in ieder geval de trouwring van Kardashian (4 miljoen euro), een doos met sieraden (6 miljoen euro), telefoons en 1.000 dollar aan cash hebben meegenomen. "De totale omvang van de buit zijn we nog aan het berekenen", aldus een politiebron.

De daders konden ontkomen, mogelijk op de fiets. Een aantal fietsen dat in de hal van het hotel stond, bleek na de overval verdwenen. De politie onderzoekt nog hoe de daders zo makkelijk bij de realityster binnen konden komen en daarna zonder problemen konden vluchten.

Trappenhuis

De portier werd de ochtend na de overval teruggevonden. Hij lag vastgebonden in het trappenhuis. Kardashian zelf is verhoord en heeft snel daarna Frankrijk verlaten.

"Ze is geschokt, maar niet gewond", zei haar woordvoerder. Echtgenoot Kanye West onderbrak een concert zodra hij hoorde van de overval.

Tegenslag

Voor de stad Parijs is de overval een fikse tegenslag. De wereldwijde status van Kardashian - op Instagram heeft ze meer dan 84 miljoen volgers - zorgt nu voor wereldwijde slechte publiciteit voor de Franse hoofdstad.

Door de recente terreuraanslagen is het aantal toeristen in Parijs al flink gedaald. In de eerste zes maanden van dit jaar is de horeca daardoor een miljard euro aan inkomsten misgelopen, aldus cijfers van het regionaal toerismebureau.

Veiligheid

"Wat er met Kardashian is gebeurd, gaat in heel de wereld alle zenders over. Dat zorgt opnieuw voor enorme slechte publiciteit voor Parijs", meldt de rechtse oppositie in de hoofdstad. "Frankrijk kampt met een chronisch gebrek aan veiligheid en het toerisme wordt daar het slachtoffer van", stelt het extreemrechtse Front National.

De socialistische burgemeester Anne Hidalgo riep haar rivalen op geen politieke munt te slaan uit de overval op Kardashian. "Wat is gebeurd, is uitzonderlijk. Iedereen kan veilig naar Parijs blijven komen."

Gerelateerde artikelen:

Airbnb bezorgt hotelier slapeloze nachtenPopulairste hotel van Nederland staat in AardenburgVoorpublicatie: De zeven regels van meneer ReimersWestland wil Khloe Kardashian aan kas helpen