Nieuws Actueel

Parkeren bij Aldi en Scapino? Dat gaat zomaar niet!

Nietsvermoedend komt ze aanrijden in haar zwarte Golf. Bij de ingang van de parkeerplaats van Aldi achter het stadstheater De Bond wordt ze staande gehouden door Ingo Keizer van Veneberg Security.

Van onze redactie 22 maart 2016

Parkeerplaats pixabay

"Wat komt u doen mevrouw?", vraagt hij. "Mijn auto parkeren, want ik werk in de Bisschopsstraat. Zo doe ik dat al jaren." Maar dan vertelt de beveiligingsbeambte uit Denekamp dat dat niet is toegestaan. "Alleen bezoekers van Aldi en Scapino mogen hier parkeren. U moet een andere plek zoeken." Lichtelijk geïrriteerd draait ze haar auto en rijdt weg.

SecurityZo gaat het deze maandag vaker. Menig automobilist die denkt makkelijk en gratis de auto te kunnen parkeren op het terrein tussen Aldi en Scapino zonder bij een van deze winkels boodschappen te doen wordt onaangenaam verrast. De securitymedewerkers, één aan de kant van de ingang aan de Ootmarsumsestraat en eentje aan de kant van de Haverstraat, zijn onverbiddelijk. "We doen slechts ons werk", zegt Keizer. De hele week, tot en met zaterdag, zullen de mannen van het bedrijf Veneberg hun werk doen.

Moeilijk te vindenHet probleem: klanten van Aldi en Scapino hebben vaak grote moeite een parkeerplaats te vinden. "Met name 's middags en helemaal op vrijdag en zaterdag, dan loopt het de spuigaten uit. Dan kunnen onze klanten niet of nauwelijks nog een parkeerplaats vinden. Want alles staat vol en veel van de auto's zijn van mensen die elders in de binnenstad winkelen of werken en hier een gratis parkeerplaats dichtbij vinden. Dat moet maar eens afgelopen zijn", meldt een medewerker van Aldi. De supermarkt heeft er genoeg van daarover steeds klachten van klanten te krijgen.

BegripEen inwoonster van Oldenzaal zet haar auto vlak voor Scapino neer en loopt wat gehaast richting de Ootmarsumsestraat. "Ik moet naar de tandarts hier om de hoek", antwoordt de vrouw op de vraag van Keizers collega Gerrit. Ook zij moet haar auto wegzetten. "Ik doe dit al jaren", zegt ze verbaasd. "Nooit geweten dat dit niet mag. Maar ik kan er wel begrip voor opbrengen." Gerrit wijst naar een bord aan de muur bij de ingang van de parkeerplaats. Zowel in het Nederlands als in het Duits staat erop dat de parkeerplaats privéterrein is en dat alleen bezoekers van Aldi en Scapino daar 'tijdens de duur van de inkopen' mogen parkeren.

Een vergelijkbare actie van Aldi bij het nieuwe ziekenhuis in Enschede had effect. "Veel medewerkers van het ziekenhuis parkeerder er gratis, dat is nu wel afgelopen", weet Keizer. En volgende week als de mannen van Veneberg weg zijn? "Dat zien we dan wel weer", zegt hij met een lach.