Nieuws Actueel

Picnic bezorgt nu ook boodschappen in Utrecht

Online supermarkt Picnic is vandaag van start gegaan in Utrecht. Na Amersfoort, Leusden en Soest gaan de elektrische bezorgwagentjes van de nieuwe websuper vanuit winkelcentrum The Wall gratis boodschappen bezorgen in de provinciehoofdstad.

Van onze redactie 18 april 2016

Picnic2

Lees ook:Picnic-baas Michiel Muller: Marktopschudder met startup-mentaliteitJeroen Kreijkamp, wethouder Economische Zaken in Utrecht, denkt dat Picnic goed past in de stad. "Utrecht staat voor groen, gezond en slim", zegt hij in een verklaring. "Een initiatief als Picnic, waar innovatie, duurzaamheid en gemak voor de consument hoog in het vaandel staan, sluit hier perfect bij aan."Vierde stadUtrecht is met zo'n 175.000 huishoudens de vierde stad van Nederland. Voor een startend bedrijf als Picnic een enorme uitdaging, vindt mede-oprichter Michiel Muller. "We beginnen in Leidsche Rijn en rollen dan langzaam uit over de stad. We kunnen niet in één keer vijftig bezorgwagentjes de weg op sturen, dat zal geleidelijk groeien. Net als bij de start in Amersfoort vorig jaar betrekken we de inwoners van Utrecht bij het opbouwen van hún supermarkt. Picnic maken we samen. Die betrokkenheid is voor ons erg belangrijk."In Amersfoort, Leusden en Soest wist Picnic tot nu toe zo'n 8000 gebruikers aan zich te binden. Inwoners van Utrecht kunnen zich aanmelden voor de innovatieve dienst door het downloaden en registreren van de app.

BoodschappenradarPicnic kwam onlangs als eerste bezorgdienst met de boodschappenradar, waarmee klanten tot op de minuut nauwkeurig kunnen zien wanneer hun bestelling arriveert. In de app waar boodschappen worden besteld, is realtime te zien waar de bezorger op dat moment rijdt en hoe laat de boodschappen voor de deur staan. "De boodschappenradar lijkt op de service van taxidienst Uber", stelt mede-oprichter Frederik Nieuwenhuys. "Je ziet op het scherm van je mobiele telefoon ons autootje rijden en weet dus precies hoe laat je bestelling wordt afgeleverd. Je hoeft maar een paar minuten thuis te zijn en zo wordt het nog makkelijker."