Nieuws Actueel

Projectontwikkelaar zet dikke streep door De Vijfhoek in Haaksbergen

Eigenaar Peter Antvelink van Werkmaatschappij 2 dat de nieuwbouw in beheer heeft hekelt de rol van de gemeente. "De gemeente komt haar verplichtingen niet na en traineert vanaf het begin de voortgang van dit project. Het is klaar."

Van onze redactie 25 mei 2016

Peter Antvelink Frans nikkels

Antvelink zegt een bouwvergunning te hebben voor de nieuwbouw. De grond had hij al kunnen kopen. ,,Maar nu ligt ze weer dwars met een archeologisch onderzoek op deze plek. Dat moest er komen. Ook de toezegging dat er een terras, grenzend aan de horeca mag komen, krijgen we niet zwart-op-wit en bovendien zijn er uitspraken gedaan door de wethouder waar de honden geen brood van lusten."

Spelletjes Antvelink richt zijn pijlen op wethouder Van Vlaanderen. Die zou hebben gezegd dat hij aannemer Vogt 'een poot zou uittrekken'. ,,En dat als we nog meer van die spelletjes speelden hij ons wel kapot zou maken." De ontwikkelaar zegt klaar te zijn met de bouw van appartementen en een horecagedeelte in de onderste laag. ,,Dat stond niets meer in de weg, behalve dat archeologische onderzoek. De opdracht werd door de gemeente doorgegeven aan de aannemer die een rekening van 7.000 euro aan onderzoekskosten kreeg gepresenteerd. Dat konden we terugdraaien, maar toen kregen we het verwijt dat we de grond niet zomaar mochten openleggen. Het leek de laatste hobbel voordat we daadwerkelijk tot de aankoop van de grond zouden overgaan. Het sleept zich allemaal maar voort en dan krijgen we er ook nog een aangetekende brief overheen. Ik was er na een uurtje uit: er gaat een dikke streep door De Vijfhoek."

‘Mooi plan’Aannemer Vogt toont zich verrast door het nieuws, architect Walter Olde Egberink is niet voor commentaar bereikbaar. Olde Egberink presenteerde eind vorig jaar namens Antvelink ook een plan Lidl-De Bron. Antvelink laat weten zich ook uit die onderhandelingen terug te trekken. ,,Er lag een mooi plan voor dat gebied, inclusief het pand Konings en De Vijfhoek. We hadden al een mooi bod op de grond gedaan. Maar het is ons kennelijk niet gegund."

Van VlaanderenWethouder Van Vlaanderen zegt van niets te weten en het verbaast hem dat Antvelink eerst de krant belt en niet de gemeente. ,,Dat ik dingen gezegd heb in de trant van 'een poot uittrekken' en 'dat we hem kapot zullen maken' is onzin. Wij zijn de afspraken nagekomen en hebben meegewerkt. We hebben zakelijke gesprekken gevoerd en ik herken daar niet in wat hij zegt over persoonlijke aantijgingen." Van Vlaanderen zegt het jammer te vinden dat er een streep door De Vijfhoek gaat. ,,Officieel weten we hier op het gemeentehuis nog van niets. Ik begrijp ook niet wat de echte reden is. Misschien gaat het hier om het zoeken naar een reden om niet te hoeven bouwen."

Foto: Frans Nikkels