Nieuws Actueel

Puur Geknipt in Dordrecht: kappersstoelen voor zzp'ers

Penny de Vree (35) van Puur Geknipt in Dordrecht is ruim een half jaar eigenaar van een duurzame kapperszaak op de Voorstraat-West. De salon opende eind vorig jaar september haar deuren. Penny knipt zelf niet. Haar kappersstoelen stelt ze beschikbaar aan zzp'ers.

De Ondernemer 25 april 2016

Penny de vree puur geknipt dordrecht zzp kapper

Een natuurlijke productlijn, ecologische krijtverf op de muren, handdoeken van bamboe, tweedehands meubels en kruidenthee uit de achtertuin. Aan alles is bij Puur Geknipt gedacht. "Een eigen kapperszaak was een uitdaging, omdat het zo'n chemische wereld is", vertelt Penny. "Het leek me gaaf om dat anders aan te pakken en Puur Geknipt tot in de details duurzaam te maken."

Duurzame productenAangezien ze zelf geen kapper is, biedt Penny zzp'ers de kans om vanaf 3,50 euro per uur een kappersstoel te huren. "Handig voor kappers die voor zichzelf willen beginnen, maar niet het kapitaal hebben een eigen zaak te starten. Bij mij krijgen ze de kans hun eigen tijd in te delen en een klantenkring op en uit te bouwen. Mijn taak is vooral om zzp'ers een sfeervolle salon met duurzame producten te bieden en het concept overeind te houden."

Voorheen had Penny een eigen biologisch kinderdagverblijf: Zandvlinder. Een plek waar kinderen in een verantwoorde omgeving de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. "Ik had het enorm naar mijn zin, maar helaas verliep de samenwerking niet meer goed. Aanleiding voor mij om een totaal nieuwe uitdaging aan te gaan."

WasnotenDie uitdaging vond ze met haar kapperszaak in de binnenstad. "Hier werken we onder meer met plantenkleuringen, plantaardige poeders die met de eigen haarkleur worden gemengd. Handdoeken wassen we met wasnoten, zonder gebruik te maken van chemicaliën. Voor kinderen is er een zandbak, zowel binnen als buiten."

Volgens Penny loopt haar zaak goed. "Wel heeft het tijd nodig gehad om het concept aan de man te brengen. Ook merk ik dat het soms lastig is om de juiste zzp'ers te vinden. Kappers moeten niet alleen op zzp-basis willen werken, maar ook bij het concept passen."

Groene passageHaar kapperszaak zit tussen tal van andere 'bewuste' winkels. Koffiebar Heer & Meester, speelgoedzaak Juffrouw Pollewop, lunchroom Zusjes en de Concept Store. "Het zou mooi zijn als dit deel van de Voorstraat een groene passage wordt."

Penny loopt nog met genoeg ideeën rond. "Hieronder zit een prachtige kelder met gewelven, daar zou ik ooit wel een duurzaam wellnesscenter van kunnen maken. Mijn passie is om van iets onmogelijks iets mogelijks maken. Ik hoop vooral dat dit een plek wordt waar mensen zich welkom voelen. Een tweede thuis."