Nieuws Actueel

Randstad laat sollicitanten gamen in voorbereiding op nieuwe baan

Je toekomstige baan leren kennen door een game te spelen: dat is het plan van uitzendbureau Randstad, waarmee het hoopt meer mensen aan te kunnen trekken voor de krappe arbeidsmarkt. Mensen die op zoek zijn naar een baan kunnen bijvoorbeeld achter het stuur kruipen van een virtuele heftruck waarmee ze worden voorbereid op het halen van een heftruckcertificaat.

ANP 7 november 2022

ANP071122069 1

Naar eigen zeggen wil het uitzendbureau zo "een brug slaan tussen de 7,6 miljoen Nederlanders die dagelijks gamen en de wereld van werk". Volgens Randstad vraagt de krapte op de arbeidsmarkt om een andere aanpak. Zo is er momenteel een groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs, elektriciens en heftruckchauffeurs. Door mensen te laten gamen hoopt Randstad een moeilijker te bereiken doelgroep aan te boren die wil solliciteren op onder meer deze functies.

Streamen op Twitch

Een van de initiatieven, ontwikkeld in samenwerking met gameontwikkelaar Gamedust, is een speciale versie van de game ‘Best Forklift Operator’. Door dit spel te spelen, doen mensen ervaring op met het besturen van een heftruck. Wanneer zij voldoende ervaring hebben opgedaan, kan een ‘examenlevel’ worden gespeeld. Maar daarmee zijn ze er nog niet, pas daarna kunnen ze opgaan voor een echt heftruckcertificaat.

Om mensen warm te maken voor de Randstad-games, gaat het uitzendbureau de games streamen op het onder gamers populaire videoplatform Twitch. Tijdens een live-sessie wordt een van de games gespeeld en wordt er gesproken met een vakinhoudelijke expert. Mochten kijkers interesse hebben, dan worden ze doorverwezen naar een van de vakopleidingen die ze kunnen volgen. "Vaak met baangarantie", aldus Randstad.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws