Nieuws Actueel

Regiotaxi Twente toch voor groot deel naar Brookhuis

Taxi Brookhuis leek de Regiotaxi in gemeenten te verliezen, maar de kansen zijn gekeerd. Het Oldenzaalse bedrijf gaat op basis van de nieuwe, voorlopige gunning de Regiotaxi in twaalf van de veertien Twentse gemeenten verzorgen.

Van onze redactie 7 april 2016

Taxi Regio Twente Brookhuis Emiel Muijderman

DVG gaat dit doen voor de gemeenten Dinkelland en Losser. Daarmee vallen Connexxion en Luttikhuis alsnog buiten de boot.EisenDeze personenvoerders werd een paar weken geleden nog de Regiotaxi in Twente gegund, maar ze hebben volgens de gemeenten niet voldoende kunnen aantonen dat ze aan de eisen van de aanbesteding kunnen voldoen. Dat geldt wel voor DVG dat staat voor De Vier Gewesten, dat eerder alleen in beeld was voor Dinkelland. DVG laat de werkzaamheden in Twente uitvoeren door Taxi Nijhuis uit De Lutte.

ControleDe Twentse gemeenten maakten woensdagmorgen bekend dat de Regiotaxi behalve naar DVG alsnog naar Brookhuis gaat. Dat geldt vanaf 1 juli voor een periode van een jaar. Het betreft ook in dit geval weer een voorlopige gunning. Er wordt nog gecontroleerd of Brookhuis wel aan alle regels kan voldoen. Tot 25 april hebben de afgewezen personenvervoerders de mogelijkheid bezwaar aan te tekenen tegen de voorgenomen gunning.MoeilijkhedenBrookhuis kwam eerder door de Regiotaxi in moeilijkheden toen bleek dat het aantal ritten veel minder was dan gepland. Het bedrijf stapte naar de rechter om van de zeven betreffende gemeenten een compensatie te krijgen. De gemeenten weigerden; ze vonden dat ondernemersrisico. De rechtbank stelde hen in het gelijk.

Foto: Emiel Muijderman