Nieuws Actueel

Renault viert sfeervolle kerst in Denekamp

Het is reclame voor Renault, maar stiekem is het ook een prachtig stukje Twentepromotie. Het Franse automerk komt deze kerst met een sfeervolle tv-commercial die voor het grootste deel in Twente is opgenomen. Met als hoogtepunt een schitterend shot van het huis Singraven in Denekamp onder een adembenemende sterrenhemel. Een artikel in De Twentsche Courant Tubantia.

Angelique Kunst | Foto: Renault/ Shoot the Rabbit 23 december 2016

Huis singraven renault

Het Oldenzaalse filmproductiebedrijf Shoot The Rabbit werkt al zes jaar voor Renault. Het maakte eerder al filmopnames in heel Europa voor de autofabrikant, maar toen er een kerstcommercial gedraaid moest worden koos het bureau voor locaties dichtbij. Bart Leferink, namens Shoot The Rabbit: "Het lag voor de hand om gewoon gebruik te maken van contacten die we hier in Twente hebben. Ik kom zelf uit Denekamp en tijdens mijn vaste hardlooprondje zag ik daar ineens de perfecte filmlocatie: Singraven."

Renault-familie

Het filmpje vertelt het verhaal van een aantal gezinnen die met hun Renaults op pad gaan naar familie, om daar kerst te vieren. Maar tijdens de feestelijkheden blijven de auto's koud en eenzaam op straat achter. De voitures besluiten dat ze kerst met hun Renault-familie willen vieren en gaan zelfstandig op pad. Leferink: "Een kennis bij parkeerbeheer zorgde dat we in de Van Heekparkeergarage in Enschede konden filmen. Verder hebben we gebruik mogen maken van een aantal huizen in Denekamp. Er zitten maar een paar niet-Twentse shots in: een vijfbaanssnelweg, een tunnel en een mooi verlicht Amsterdams bruggetje."

Huis Singraven

Uiteindelijk draaien alle Renaults een stijlvolle oprijlaan op, om zich rondom de grote kerstboom voor huis Singraven te verzamelen. Leferink: "Het was echt geweldig dat Singraven drie dagen tijd voor ons had gemaakt. Het leek even mis te gaan toen we op dag 1 en 2 steeds dichte mist hadden. En 's avonds heb je hooguit drie kwartier dat het licht precies goed is voor opnames, dus het werd heel krap. Op de derde dag begon het gelukkig 's middags te waaien en precies op het goede moment hadden we helder zicht en een prachtige sterrenhemel."

Het reclamespotje is te zien op: www.tubantia.nl/renault