Nieuws Retail

Blogtop 5: is reputatie nog wel belangrijk?

Dit zijn de best gelezen blogs die zijn gepubliceerd op de splinternieuwe website van De Ondernemer!

De Ondernemer 10 maart 2017

Big Data Kees Zorge blog

1. Fincanciering op basis van je reputatie wordt lastiger, maar dat gaat veranderen - Erik van der Meijden

Het heeft ruim vijf jaar geduurd, maar de investeringsbereidheid onder het midden- en kleinbedrijf (mkb) lijkt weer aan te trekken. Dat blijkt althans uit de onlangs gepubliceerde Investeringsbarometer van de ING. Als ondernemers investeren, dan doen ze dat volgens het onderzoek vooral uit eigen middelen. Dat kan een teken van kracht zijn, maar ook een signaal dat het steeds lastiger is om externe financiering te krijgen.

2. Big data: het nieuwe zwarte goud - Kees Zorge

Kunnen we Big Data vergelijken met het Zwarte Goud? Olie is als fossiele brandstof één van de meest belangrijke (hulp)bronnen gebleken van de maakeconomie. Het heeft lang geduurd voordat we over de juiste expertise beschikten om olie efficiënt uit de grond te halen en te verwerken. Volgens Kees Zorge gaat de vergelijking met de ontdekking van Big Data hier volledig op.

3. Je bedrijf kan alleen groeien als jij groeit als ondernemer - Fred Rutgers

De economie groeit. Daarom willen steeds meer ondernemers hun bedrijf ook weer laten groeien. Regelmatig hoor ik ondernemers mopperen dat de groei van hun bedrijf achterblijft. Hoe krijg je als ondernemer je omzet en winst omhoog? En wil jij eigenlijk wel groeien? Waarom zou je flink willen groeien als je volmaakt gelukkig bent met je bedrijf? Niet iedereen heeft de ambitie om er telkens weer vol tegenaan te gaan. En uiteindelijk hoeft daar niets mis mee te zijn.

4. Wat is een geschikte locatie voor mijn bedrijf? - Sanne Cramer

Er zijn volop panden te huur. Als (startende) ondernemer zie je de ruimte (naast een webshop) wel gevuld met jouw aanbod, maar staat de ruimte wel in een geschikte regio voor jouw bedrijf? Zijn er voldoende afnemers te vinden en hoe staat het met de concurrentie? Verken jouw voorkeurslocatie met de locatiescan van de Kamer van Koophandel en het CBS.

5. 7 tips voor betere verkoopgesprekken - Richard S. T. de Vries

De 7 tips voor betere verkoopgesprekken vinden hun oorsprong uit de verkooptrainingen van Richard S.T. de Vries. Praktisch. Nuchter. En effectief.

Big Data heeft zich inmiddels bewezen als dé motor van de kenniseconomie

Kees Zorge, senior adviseur automatisering bij Schipper Groep