Nieuws Retail

Overname BCC door Blokker-eigenaar Mirage Retail Group goedgekeurd: verkoop nog dit jaar afgerond

Blokker-eigenaar Mirage Retail Group mag elektronicaketen BCC overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaald. Volgens de toezichthouder blijft er na de deal voldoende concurrentie over in het Nederlandse winkellandschap.

De Ondernemer / ANP 16 oktober 2020

Bcc filiaal blokker overname

Foto: ANP

Het concern achter onder meer Blokker, Big Bazar en Intertoys kondigde onlangs al aan dat het BCC wilde inlijven. Daarover vonden toen exclusieve onderhandelingen plaats met het Franse winkelbedrijf Fnac Darty. Met de overname zou een 'symbolisch bedrag' zijn gemoeid, meer wilden de partijen er niet over zeggen

BCC heeft 62 winkels in Nederland. In januari van dit jaar ging Fnac Darty al actief op zoek naar een koper voor BCC. Het is de bedoeling dat de verkoop voor het einde van dit jaar wordt afgerond.

Eerder spraken we met retailexperts Rupert Parker Brady, Hans van Tellingen en Fred Rutgers over deze overname. Je leest hier hoe zij ertegenaan kijken Wat is Michiel Witteveen (Blokker/Mirage) van plan met BCC?

Retaildeskundige Rupert Parker Brady noemde de overname eerder al 'verbazingwekkend'. ,,De BCC-formule is klaar, voorbij. De consument heeft gekozen. Soms moet je je verlies nemen. MediaMarkt is aan het struggelen, Coolblue is de grote winnaar."

'Witteveen heeft er vooral 62 locaties bij'

,,Voor Witteveen is het vooral een locatiespel. De formule is inwisselbaar, elektronica kun je ook in Blokker, Big Bazar en Intertoys verkopen. Witteveen heeft er vooral 62 locaties bij. Die zijn er niet op de top A1-locaties, waardoor hij niet de hoogste prijzen aan huur heeft en ze zijn vooral groot, met veel opslagruimte. Die panden zou hij prima kunnen splitsen, hij kan de pandeigenaren er zeker van proberen te overtuigen dat de Mirage-formules voor hen veel aantrekkelijker zijn."

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.