Nieuws Retail

'Einde Hudson's Bay in Nederland is nabij'

Warenhuisketen Hudson's Bay draait in Nederland zo slecht dat een sluiting of faillissement nog dit jaar de meest voor de hand liggende optie is, aldus het AD.

Redactie AD 12 april 2019

Hudsons Bay Nederland Amsterdam warenhuizen interview Stefaan Le Clair

Dat blijkt volgens het Duitse zakenweekblad Wirtschaftswoche uit interne documenten van het Duitse moederbedrijf Karstadt. Een woordvoerster van Hudson's Bay Nederland kon niet inhoudelijk reageren. Karstadt was niet direct bereikbaar voor een reactie.

In september werd Hudson's Bay Nederland onderdeel van het op een na grootste warenhuisconcern van Europa door de samensmelting met Karstadt. De bijbehorende herpositionering gaf volgens Wirtschaftswoche slechts tijdelijke verlichting voor de keten, met meer dan tien warenhuizen in Nederland.

Lees ook: Populariteit Hudson’s Bay vergroten? 'Maak er een V&D van'

Hudson Bay Company verkocht sinds september vorig jaar ruim de helft van zijn Europese activiteiten, in het eerste Nederlandse jaar draaide het bedrijf 80 miljoen euro. Om het tij te keren zette Hudson's een koerswijziging in, met toegankelijker producten, lagere prijzen en acties.

Vrij kort na de opening van de eerste vestiging van Hudson's Bay in Amsterdam doken al berichten op dat de winkelketen niet aansloeg bij het Nederlandse publiek. Volgens de Duitse berichten zouden de winkels in Nederland afstevenen op verliezen tot een miljard euro in 2028 als de keten op de huidige manier verdergaat.