Nieuws Retail

Kledingmaker New Tailor groeit naar derde vestiging

New Tailor is hét adres voor maatkleding in Nederland die de kleermakerstraditie al sinds 1997 nieuw leven inblaast. Op 10 maart opende de derde vestiging van het bedrijf, deze in Den Haag.

Van onze redactie 13 maart 2023

New tailor nieuwe vestiging den haag roel wolbrink Hans Van Goch

Hans Van Goch en Roel Wolbrink wilden al vanaf het begin een vestiging in Den Haag. De stad past bij de kleermakers die in 1997 begonnen in Utrecht. Na 25 jaar is het zo ver. ‘De kinderen zijn bijna uitgevlogen en dus weer tijd voor groei van twee naar drie winkels’. De markt is veranderd van alleen pakken naar meer informele kleding. Door de duurzaamheidsvraag is de vraag naar maatkleding groeiende. New Tailor speelt daar al jaren goed op in.

Lees ook: Roel Wolbrink (New Tailor): ‘Wij zijn minstens zo goed als grote Italiaanse merken’

Eigen atelier The Lounge in Nederland

Met een eigen atelier The Lounge in Utrecht en partners in Italië, Polen, Engeland en India maken ze maatkleding met unieke patronen. Waar de kleding gemaakt wordt, is afhankelijk van het gewenste comfort, de hoeveelheid handwerk, de duurzaamheid, de gewenste details en de prijs natuurlijk. Na een eerste pas wordt de kleding afgemaakt in het atelier in New Tailor Den Haag.

Plezierige noodzakelijkheid

Een op het lijf gesneden maatpak, -jasje of overhemd op maat wordt vaak gezien als luxe. Omdat niemand gemiddeld is, zien zij het liever als een plezierige noodzakelijkheid. De kleermakers werken bij voorkeur op afspraak zodat er de tijd is voor de een goede inventarisatie, de vele keuzes en het maatnemen. De tijd nemen moet en mag ook. Je gaat immers jarenlang doen met de kleding van New Tailor. Timeless Elegance zeggen ze weleens. Nou dat geldt zeker voor de kleding van en voor de liefhebbers van New Tailor.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws