Nieuws Retail

SP wil dat regering werkomstandigheden Picnic onder de loep neemt

De regering moet de arbeidsomstandigheden bij websupermarkt Picnic onder de loep nemen. Die wens heeft SP in de Tweede Kamer uitgesproken. De partij heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van een artikel in het AD waarin bezorgers uit de Rotterdamse regio anoniem hun hart luchtten over het bedrijf.

Redactie 17 juli 2019

Sp regering werkomstandigheden picnic onder loep 1

De lijst van klachten is lang. Van de onzekere en lage beloning tot problemen met bezorgauto's. De meeste bezorgers werken via een uitzendbureau en hebben een nul-urencontract. SP'er Bart van Kent wil de reacties van minister Wouter Koolmees en staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid horen over de zaken die de bezorgers aankaarten, aldus AD.

Lees ook: Problemen Picnic: personeel klaagt over salaris, werkdruk en haperende auto's

Picnic in de clinch met FNV

Het nog geen vier jaar oude Picnic is een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het bedrijf ligt in de clinch met de FNV omdat het niet wil meedoen met de supermarkt-cao. Oprichter Michiel Muller wil een nieuwe, nog op te stellen cao voor internetwinkels, samen met andere webzaken als Zalando en Bol.com. Na de zomer dient een rechtszaak tussen de bond en Picnic over de cao-kwestie.

Van Kent wil ook weten of de minister en de staatssecretaris geloven dat het toeval is dat in korte tijd vijf medewerkers zijn ontslagen die contact hadden met vakbond FNV. De beantwoording van de schriftelijke vragen kan een maand duren.