Aangeboden door Horlogerie Van Manen

Branded Content Actueel

Rijk van Manen dankbaar voor 60 jaar Horlogerie

Dankbaarheid. Dat woord staat, wat Rijk van Manen (47) betreft, centraal bij de zestigste verjaardag van Horlogerie van Manen in Veenendaal. ,,Je kunt nog zo hard werken, maar een bedrijf als dit in je eentje doen, is onmogelijk. Ik ben dankbaar voor alle collega’s die hun schouders eronder zetten en ik dank natuurlijk ook alle klanten die ons de handel gunnen. Zonder hen was er nooit zo’n mooi bedrijf geweest waar we vandaag in mogen werken.’’

Mark Litjens 20 oktober 2019

Rijk Manen Horlogerie

Rijk van Manen

Horlogerie van Manen is op 2 oktober 1959 opgericht door Labrinus van Manen, Rijks vader. Met vijf koekoeksklokken, enkele Kienzlwekkers en een paar horlogebanden begon de kleermakerszoon een winkeltje in het oude pand van schoenmaker Achterberg. Anders dan de naam doet vermoeden, is Horlogerie van Manen uitgegroeid tot een gevestigde juwelier in Veenendaal en omstreken.

Jong en oud, voor elk budget

Uiteraard heeft de juwelier allerlei horloges in het assortiment: van modieuze merken als Michael Kors en Icewatch, klassieke merken als Meistersinger en Raymond Weil en innovatieve merken als Seiko en Casio. Maar mensen kunnen er ook terecht voor sieraden in alle soorten en maten: goud of zilver, colliers of armbanden, een Lady Di ring of broche. Ook worden spaarpotten, kinderbestekjes en babyarmbandjes verkocht, voor de allerkleinsten. Van Manen: ,,We richten ons op iedereen: jong en oud en voor elk budget.’’

De kracht van het familiebedrijf

Verder beschikt de jubilerende juwelier over een atelier waar nagenoeg alle reparaties aan sieraden, horloges en klokken mogelijk zijn. De kracht van het familiebedrijf? Uitstekende service tegen concurrerende prijzen, aldus Van Manen, die zelf de vakschool voor goudsmid heeft afgerond en een meesterdiploma heeft. ,,De klant staat centraal. We kijken niet alleen naar rendement, we gaan voor een tevreden klant. Als een horloge stuk is, dan gaan we er alles aan doen om dat te maken. Wij gaan voor de relatie op de lange termijn.’’ De klanten komen overal vandaan. Uit Veenendaal en omgeving, maar ze komen ook uit bijvoorbeeld Amsterdam, Den Haag en Duitsland.

Dankbaarheid centraal

Horlogerie van Manen is gehuisvest in een karakteristiek pand op de kruising van de Brouwersgracht en de Hoogstraat. Het prachtige pand, met klokkentoren en carillon, is in de loop der jaren gerenoveerd en uitgebreid. Het geldt anno 2019 als dé blikvanger van de entree van Veenendaal. Een jaar waarin dankbaarheid centraal staat. En dat laat Horlogerie van Manen niet aan zich voorbij gaan. Kinderen die op 2 oktober 2019 geboren zijn, krijgen een gegraveerd besteksetje cadeau. Klanten die op 2 oktober 1959 zijn geboren, krijgen een waardebon van zestig euro. En wie niet op 2 oktober jarig is, maar iets koopt voor 300 euro of meer, krijgt zestig euro korting. Op naar de volgende zestig jaar.

Uurwerken repareren levert de meeste taarten en flessen wijn op

Het carillon van Horlogerie Van Manen is een bekend fenomeen in Veenendaal. Al sinds 1962 laat het carillon, al naar gelang de tijd van het jaar, zijn verschillende ingespeelde liedjes horen.

Uurwerken repareren is een dankbaar werk. Het levert de meeste taarten, flessen wijn en artikeltjes in kranten en/of tijdschriften op van alle diensten die Horlogerie Van Manen aanbiedt.

Horlogerie Van Manen houdt van diamant en wil dat in deze vreugdevolle tijd graag delen. Daarom is alles uit de kast getrokken om naast een fantastisch jubileumhorloge ook een prachtig sieraad te ontwerpen.

Met pensioen gaan kwam niet op in het hoofd van het echtpaar Van Manen. Na bijna 37 jaar directeur te zijn geweest, gaf Labrinus van Manen in 1996 de leiding van het bedrijf over aan zijn zoon Rijk.

Dit artikel kwam tot stand i.s.m. Horlogerie Van Manen. Meer informatie op horlogerievanmanen.nl