Nieuws Actueel

Rolls-Royce verkoopt recordaantal auto’s

Rolls-Royce heeft vorig jaar een recordaantal auto’s verkocht. Voor het eerst in zijn 118-jarige geschiedenis kwam het bedrijf met 6021 autoverkopen boven de grens van 6000 uit. Daarmee verkocht Roll-Royce 8 procent meer auto’s dan in 2021.

ANP 9 januari 2023

ANP090123138 1

Niet alleen het aantal verkochte auto's steeg. Klanten die een op maat gemaakte Rolls-Royce wilden, gaven ook meer uit. Gemiddeld spendeerden zij zo'n half miljoen euro aan een nieuwe wagen. Met name uit het Midden-Oosten, waar Rolls-Royce in Dubai vorig jaar een lokaal kantoor opende, kwam veel vraag naar deze maatwerkdienst.

Ook in Amerika kende Rolls-Royce "een aanzienlijke groei", maar concrete cijfers geeft de autobouwer niet. Ook in Europa en de regio Azië-Pacific zag het bedrijf de omzet naar eigen zeggen stijgen.

Rolls-Royce probeert ook voet aan de grond te krijgen op de markt voor elektrische auto’s. Daarvoor presenteerde het bedrijf vorig jaar zijn eerste volledige elektrische model, de Rolls-Royce Spectre, die later dit jaar op de markt komt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws