Nieuws Actueel

Schoonmakers treinen druk met opruimen afval carnavalsvierders

Carnavalsvierders lieten de afgelopen dagen het nodige afval achter op stations en in treinen. Schoonmakers hebben het erg druk, meldt de NS die dit jaar op de stations Maastricht, 's-Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven meer reizigers zag dan voorgaande jaren. De schoonmaakploegen merken dat. Ze denken aan het einde van de week al het "carnavalvuil", zoals achtergebleven restanten drank en voedsel, uit de treinen te hebben gehaald.

ANP 22 februari 2023

ANP220223141 1

Het schoonmaakbedrijf haalde zondag bijvoorbeeld vijftien vuilniszakken met afval uit een dubbeldekkertrein. Op een normale zondag zijn dat twee a drie vuilniszakken. Ook moesten hulptroepen worden ingeroepen om in Eindhoven een boom uit het treintoilet te halen. "En nog een zware ook, dus die moesten we er met meerdere mensen uittillen. Dat zal vast heel grappig zijn geweest toen die daar neer werd gezet, maar voor ons zorgt het wel voor veel extra werk."

Feestgangers bleken het weekend een voorkeur te hebben voor frikandelbroodjes. In de stations van Breda, Tilburg en 's-Hertogenbosch werden tweeduizend frikandelbroodjes verkocht. Normaal zijn dat er ongeveer vierhonderd, aldus NS die ook veel vraag zag naar Brabantse worstenbroodjes, saucijzenbroodjes en croissants met ham en kaas.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws