Nieuws Actueel

Seats2Meet Hengelo voor ‘werknomaden’ stilletjes dicht

Met enig feestgedruis begon Seats2Meet in september 2012 in een grote ruimte van Hazemeijer Hengelo, toen nog Creatieve Fabriek geheten. Hier konden ‘ZZP’ers, werknomaden en vrije werkers’ terecht met hun laptopje. Gratis flexibele werkplekken, met dito koffie en internet. Een hip concept, gebaseerd op ‘Het Nieuwe Werken’. Met als centraal idee dat je in het digitale tijdperk niet meer bent gebonden aan een vaste werkplek. Je werkt dáár waar dat het beste uitkomt.

Van onze redactie 6 januari 2016

Seats2meet annina romita

Maar S2M is nu gesloten, zonder veel ruchtbaarheid. Een velletje papier achter het raam geeft kort duidelijkheid: ‘Per 1 januari kunnen wij helaas geen Workspace-ruimte meer faciliteren. Uiteraard kunnen we nog wel Meetingspaces faciliteren.’ De tafeltjes en het koffie-apparaat staan er zinloos in de donkere ruimte.

Weinig animoVolgens een woordvoerster van Hazemeijer Hengelo was er te weinig animo. „Er kwamen gemiddeld zo’n vijf mensen per dag. Dat is te weinig.” Een woordvoerder op het S2M-hoofdkantoor in Utrecht meldt evenwel dat het aan ‘onderhoud’ heeft ontbroken door BOEi, de eigenaar van Hazemeijer. In de eerste jaren draaide de locatie lekker, zegt hij. „Maar je moet zoiets wel water geven.” BOEi heeft ook zelf de stekker eruit getrokken, aldus de zegsman. De directeur van BOEi is niet bereikbaar voor een toelichting.

Frank Hendriks van de Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal, tegenover S2M, heeft het briefje op de deur ook gelezen. Voor zijn restaurant heeft de sluiting geen gevolgen, de ‘werknomaden’ in Seats2Meet, zag hij nooit. „De koffie was er gratis. Dan kom je hier toch niet naartoe? Ik had er niks mee.”

Werk in de WinkelEr is wel een opvolger: op 22 januari opent Werk in de Winkel de deuren aan het Schouwburgplein. Met ongeveer hetzelfde concept en het uitgangspunt dat gebruikers die er een werkplek huren, samenwerking zoeken.

Foto: Seats2Meet (Aninna Romita)