Nieuws Actueel

Sendcloud wil pakketbezorging nóg pro-actiever maken

Als handelaar in telefoonhoesjes ergerde Sabi Tolou zich groen en geel aan het verzendproces van zijn eigen bedrijf. Het moést anders: hij richtte Sendcloud op, dat in zes jaar tijd maar liefst 5463% groeide en daarmee tot de snelstgroeiende bedrijven in Europa behoort. Hij was te gast in onze wekelijkse online radioshow. Luister mee!

Redactie De Ondernemer / MVO 28 april 2019

DSPH Selectie Sendcloud Bedrijfsportretten 70 sabi tolou

Het ondernemerschap stroomde op jonge leeftijd al door de aderen van Sabi Tolou. ,,Ik was al vroeg bezig met geld verdienen. Op Marktplaats ben ik op m’n 16e begonnen met dingetjes kopen en verkopen.” Samen met ook jeugdige mede-Eindhovenaren Rob van den Heuvel en Bas Smeulders runde Tolou een webshop in telefoonaccessoires. Ze kwamen er al snel achter dat het verzenden van hun producten 'een vreselijk stroperig proces was'.

Sendcloud, opgericht in 2012, was geboren. Het bedrijf helpt, in simpele woorden, met het optimaliseren het logistieke proces van webwinkels. Nog altijd ziet hij verbeterpunten in het verzendproces. ,,Stel je voor dat de vervoerder een foutje maakt, dan heeft de shop het gedaan. Maar dat is natuurlijk niet zo. Als je het pakketje goed kunt volgen, wijs je niet zo snel naar de winkel als het mis gaat.”

Bij de meeste bedrijven kun je je pakketje volgen via onder meer de tool Track & Trace. Maar dat kan volgens Tolou gedetailleerder. ,,Als consument moet je elke keer een mailtje openen, je moet het juist pro-actief laten zien. Je hoor eigenlijk zelf bericht krijgen.”

Stel je voor dat de vervoerder een foutje maakt, dan heeft de shop het gedaan. Maar dat is natuurlijk niet zo.

Lees ook: Zo groeide SendCloud uit tot een scale-up met een omzetgroei van 5463%

Luister naar het complete verhaal van Sabi Tolou in de podcast hierboven. De Ondernemer heeft wekelijks op de dinsdag (10.00-11.00 uur) live een radioshow op New Business Radio, wisselend gepresenteerd door Anna Neeltje de Boer en Robert van den Ham. Deze uitzending is daarna terug te luisteren op onder meer deze website, Soundcloud, iTunes en Spoity.