Nieuws Actueel

Stoere mannen uit de bouw openen ijssalon

Van de bouw naar een ijs- en koffiezaak aan de Bredalaan in Eindhoven. Voor twee jeugdvrienden werd dat realiteit, aldus het Eindhovens Dagblad.

San van Suchtelen | Foto: Tom Valstar 1 juni 2016

Ijssalon eindhoven ondernemer 1065

De één verdiende tot voor kort de kost als lasser bij een aanhangerfirma, de ander als uitvoerder bij een aannemersbedrijf. Maar de jeugdvrienden Marein de Leest en Rob Hermens kwamen door de crisis op straat te staan en vonden elkaar in een nieuwe passie: een eigen ijs- en koffietent aan de Bredalaan in Gestel.

UitdagingDe zaak - sinds ruim een week open - moest wel van de grond af worden opgebouwd. Het pand - onderdeel van een winkelstrip - was van onder tot boven verpauperd, stond al een jaar of tien leeg en herbergde ooit een wietkwekerij. Maar voor de erfgenamen uit de bouw was dat eerder een uitdaging dan een obstakel. Ze transformeerden het verwaarloosde perceel in twee maanden tot een chique ijs- en koffiesalon. Het wachten is nog op een drank- en terrasvergunning, zodat het bezoek buiten in het zonnetje kan genieten van een Irish Coffee.

RoepingHet duo houdt de taken gescheiden. Marein schept de bolletjes achter de balie, Rob bereidt het ijs in de kelder van de zaak. "Ik heb me er speciaal voor laten bijscholen door de leverancier van onze ijsmachine", vertelt hij. De bouw heeft hij nog niet definitief vaarwel gezegd. "Het liefst zou ik dit combineren met nieuwe renovatieklussen. Maar daar is het voorlopig te druk voor." Voor Marein is de bouw een afgesloten hoofdstuk: "Ik heb mijn roeping gevonden, hoor. Weg uit de anonimiteit. Ik ben een mensen-mens."