Nieuws Actueel

Strippen V&D-pand duurt 2 maanden

Hudson’s Bay in het Bossche V&D-pand? Het past, maar het kost wel bakken met geld én tijd, zo schrijft het Brabants Dagblad.

Rianneke Mees en Jos van de Ven 19 mei 2016

Vend strippen 1065

Nu Hudson's Bay, de Canadese warenhuisgigant, nadrukkelijk heeft genoemd als potentiële locatie voor een van zijn winkelformules, dringt zich de vraag op welke formule in het voormalige V&D-pand gaat komen. En wanneer de deuren open kunnen.

StrippenAlleen al het strippen van het pand gaat waarschijnlijk twee maanden duren. Het moet casco worden opgeleverd en dat bete kent dat werkelijk alles eruit moet. Verlaagde plafonds moeten worden verwijderd, alle installaties, binnenwanden, voorzetwanden en vloerafwerkingen, dus ook de tegels die in een dekvloer van cement liggen. Balies? Pashokjes? Alles moet weg. En dan is het nog de vraag wat Hudson's Bay met de roltrappen wil: het oude behouden of moderniseren?

De verwachting is dat de eigenaar van het pand, Metroprop van Jos van de Mortel, de kosten van het strippen betaalt. Volgens de deskundigen is dat de regel als een nieuwe huurder voor lange(re) tijd een contract tekent.

Volgens deskundigen is de richtprijs voor het strippen van een winkelpand 45 euro per vierkante meter. Voor de Bossche V&D komt dat neer op ongeveer 500.000 euro. Wat nog van invloed kan zijn op de prijs en de tijdsduur, is het tijdstip van het werk. Overdag is goedkoper dan in de donkere uren.

Geen paniekHudson's Bay heeft al aangekondigd de panden die het wil betrekken voor vijftien tot twintig jaar te willen huren. De Canadese gigant heeft dus ook wel wat te eisen van de verhuurder. Die op zijn beurt voor lange(re) tijd is verzekerd van hoge huuropbrengsten.

Volgende maand moet duidelijk zijn of Hudson's Bay inderdaad ook naar komt. Dinsdag maakte het Canadese bedrijf al tien van de twintig steden bekend waar het zich wil vestigen, de andere tien zijn hoe dan ook populaire binnensteden. Op dat soort lijstjes scoort steevast hoog.

Peter Claessen, voorzitter van ondernemersvereniging Hartje 's-Hertogenbosch, voorvoelde al dat er interesse zou zijn in het V&D-pand, omdat volgens hem 'de stad floreert' en het een A-locatie is. "Ik was niet in paniek. Ik had wel verwacht dat er snel serieuze gegadigden zouden zijn."

Hij laat zich niet uit over de vraag wat het beste in de Bossche binnenstad zou passen, een Hudson's Bay of de outletvariant Saks OFF 5TH. "Ik hoop op een variant die wat toevoegt aan het bestaande winkelaanbod. Het is niet aan mij daarover te beslissen, maar aan Richard Baker van Hudson's Bay." Die heeft wel al gezegd dat de meeste van de twintig oude V&D's een Saks OFF 5TH worden.

Lees ook:In welke steden komt Hudson's Bay?