Nieuws Actueel

Tesla helpt bij onderzoek Chinese crash, ontkent op hol slaan auto

Tesla helpt mee bij een onderzoek naar een crash van een van zijn auto's in China. De Amerikaanse producent van elektrische auto's stelt al wel dat de Model Y-suv die eerder deze maand op hoge snelheid verongelukte, niet op hol sloeg.

ANP 14 november 2022

ANP141122089 1

Beelden van de crash baarden afgelopen week opzien. Daarop was te zien dat de auto in het plaatsje Chaozhou in de zuidelijke provincie Guangdong plotseling enorm versnelt en na aanrijdingen met verschillende andere voertuigen uiteindelijk in een slip raakte en tegen een paal botste. Bij de dollemansrit kwamen een motorrijder en een fietsende scholier om het leven.

Volgens berichten op het Chinese sociale netwerk Weibo had de bestuurder tijdens de rit geen controle over het voertuig. De rem zou niet reageren. Tesla stelt, op basis van gegevens die het uit de betreffende auto kan aflezen, dat de bestuurder helemaal niet heeft geprobeerd te remmen. Wel zou het gaspedaal juist stevig zijn ingedrukt.

Ongelukken met Tesla's krijgen veel aandacht in China. Eerder waren er namelijk al verhalen over haperende remmen en tijdens de autoshow van Shanghai klom vorig jaar een eigenaar van een Model 3 op het dak van een Tesla en riep dat ze bijna was overleden omdat de remmen van haar auto niet werkten. Tesla maakte uiteindelijk excuses, maar gaf niet toe dat er iets mis was met zijn auto's.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws