Nieuws Actueel

Thermen Binnenmaas in september weer open

De soap rond Thermen Binnen den Maas in 's-Gravendeel heeft een nieuwe wending gekregen. Eigenaar Patrick Naaktgeboren heeft, ondanks de verloren juridische strijd met de gemeente Binnenmaas, besloten het wellnesscentrum op zondag 18 september te heropenen. Dat schrijft het AD.

Folkert van der Krol 9 juni 2016

Thermen Binnenmaas

De gemeente Binnenmaas wees in het verleden alle verzoeken voor een horecavergunning af vanwege negatieve adviezen van integriteitsbureau Bibob, dat waarschuwt dat een horecavergunning mede zal kunnen worden gebruikt voor criminele activiteiten. Grondeigenaar Freek Naaktgeboren, de vader van Patrick, is in het verleden veroordeeld voor witwassen en ligt nog in de clinch met de Belastingdienst, die hem verdenkt van belastingontduiking.

Onder dwangDe gemeente liet het illegaal geopende restaurant van de Thermen in februari vorig jaar onder dwang sluiten. Door het ontbreken van horeca daalde de klandizie van het wellnesscentrum, dat daarom een jaar geleden de deuren sloot.

Tijdelijke oplossingNaaktgeboren zegt nog niet in de details te kunnen treden, maar laat wel weten dat er een tijdelijke oplossing is gevonden. ,,Gasten kunnen na de heropening gewoon een broodje eten en wat drinken, maar het wordt niet zo uitgebreid als dat het was. Deze optie is besproken met de advocaat en hij heeft aangegeven dat deze constructie zou moeten kunnen. We denken op die manier in elk geval quitte te kunnen draaien.''

FaillietOndertussen heeft Naaktgeboren de naam van het wellnesscentrum veranderd in Thermen Binnenmaas. Dat is de nieuwe bv, omdat de oude - Thermen Binnen den Maas, failliet is verklaard. In die bv was onder meer het personeel ondergebracht. Het gebouw en inrichting vielen niet onder het faillissement. ,,We kiezen voor een andere inslag, met minder personeel, zonder dat de kwaliteit eronder lijdt'', licht Naaktgeboren toe.

Vol vertrouwenHij is weer vol vertrouwen. ,,Ik ben druk bezig om alles op orde te krijgen. Een gespecialiseerd bedrijf moet kijken of alles technisch in orde is'', zegt Naaktgeboren, die zich gesteund voelt door de vele reacties. ,,Mijn telefoon gaat tekeer. Ik krijg bijna allemaal positieve reacties, ook op onze facebooksite. Dat doet me goed en geeft mij de energie om er weer tegenaan te gaan.''