Nieuws Actueel

Dit zijn de 10 rijkste mensen ter wereld

LVMH-oprichter Bernard Arnault is de rijkste man op aarde, maar wie volgen daarna? Wij zetten de top tien van rijkste mensen op een rij op basis van de geüpdate Bloomberg Billionaires Index.

Van onze redactie 8 januari 2021

Laatste update: 7 augustus 2023 14:53

Rijkste mens ter wereld bernard arnault lvmh

Rijkste personen ter wereld:

  1. Elon Musk - $232 miljard
  2. Bernard Arnault - $193 miljard
  3. Jeff Bezos - $164 miljard
  4. Bill Gates - $133 miljard dollar
  5. Larry Ellison - $ 129 miljard dollar
  6. Warren Buffett - $118 miljard dollar
  7. Larry Page - $116 miljard dollar
  8. Steve Ballmer - $114 miljard dollar
  9. Mark Zuckerberg - $113 miljard dollar
  10. Sergey Brin - $110 miljard dollar

1. Elon Musk - $232 miljard

Tesla-baas Elon Musk presenteert het nieuwste Tesla model, de Tesla Cybertruck

De rijkste man ter wereld is wederom Elon Musk, sinds de overname van Twitter was hij gezakt op de lijst. Door een daling in de koerswaarde van LVMH begin juni (van Bernard Arnault, met wie Musk stuivertje wisselt om de eerste plek in deze rijke mensenlijst), staat Musk weer bovenaan. Door de successen van Tesla en SpaceX neemt het vermogen van oprichter Elon Musk al jaren toe, tot de overname van Twitter, en de bijbehorende perikelen, hem een stevige duit kostten.

2. Bernard Arnault - $193 miljard

Bernard Arnault, Frans zakenman en nummer 5 rijkste man ter wereld


Bernard Arnault (74) is de één na rijkste man ter wereld. In zijn geboorteland Frankrijk is Arnault al veel langer de rijkste man. Arnault is oprichter en bestuursvoorzitter van Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), 's werelds grootste maker van luxegoederen. De groep heeft meer dan 156.000 mensen in dienst en 4590 winkels over heel de wereld. Het bedrijf had in 2019 een omzet van 53,7 miljard euro. Het concern van Arnault is sinds 2008 eigenaar van jachtenbouwer Royal Van Lent in Kaag. De machtsoverdracht van Arnault naar opvolger lijkt langzaam ingezet: al zijn kinderen (vijf in totaal) werken op enige plek in het LVMH-imperium.

Arnault en Tesla-oprichter Elon Musk wisselen met enige regelmaat van plek in het lijstje van rijkste mensen ter wereld. Doordat de aandelen van LVMH op 31 mei 2023 2,6 procent minder waard werden, nam ook het vermogen van Arnault wat af. Veel van zijn vermogen zit in de aandelen van het bedrijf. Lees hier meer over het bedrijfssucces van Bernard Arnault.

Lees ook: Inspiratie nodig? Dit zijn de 9 geboden om te werken als Elon Musk

3. Jeff Bezos - $164 miljard

Jeff Bezos, oprichter en grootste aandeelhouder van 's werelds grootste online retailer Amazon.


Jeff Bezos (59) is de oprichter en grootste aandeelhouder van 's werelds grootste online retailer Amazon. Het in Seattle gevestigde bedrijf had in 2019 een omzet van 280,5 miljard dollar en een nettowinst van 11,6 miljard. Jeff Bezos is ook de oprichter van ruimtevaartbedrijf Blue Origin en eigenaar van The Washington Post. Verder heeft hij geïnvesteerd in bedrijven als Google, Airbnb, Twitter en Uber. Eerder was Jeff Bezos nog de rijkste persoon ter wereld. Dat stokje heeft hij een tijdje geleden overgedragen aan Tesla-oprichter Elon Musk, die regelmatig van plek wisselt met LVMH-oprichter Bernard Arnault.

4. Bill Gates - $133 miljard

Bill Gates, mede-oprichter van softwaregigant Microsoft.

Bill Gates, de nummer vier, was jarenlang de rijkste mens ter wereld. Door stevige investeringen in tal van goede doelen heeft Gates al jaren een langzaam afnemend vermogen. In 2008 is Gates afgestapt van een dagelijkse rol in Microsoft om meer tijd te besteden aan zijn wereldwijde gezondheids- en educatiewerk bij de Bill & Melinda Gates Foundation. Melinda en Bill Gates stoppen duizelingwekkende hoeveelheden geld in programma's om armoede te bestrijden en ziekten (malaria, polio, hiv, aids) de wereld uit te helpen. Sinds de coronacrisis is ook veel geld gespendeerd aan de ondersteuning van vaccinatie's, met een speciale focus op het eerlijk verspreiden van het vaccin over de armere landen op de wereld. De echtscheiding tussen Bill en Melinda in 2021 heeft daar geen verandering in gebracht.

5. Larry Ellison - $ 129 miljard

Als mede-oprichter van software-gigant Oracle heeft Larry Ellison zijn mlijarden verdiend. In 2014 legde hij zijn functie als CEO neer, en sindsdien is hij als Chief Technology Officer in dienst bij 'zijn' Oracle. Ook was Ellison een van de investeerders die goed verdiend heeft aan het bedrijf van Elon Musk. De maand maart van 2023 was erg gunstig voor de Oracle-oprichter, doordat het bedrijfsaandeel met 7,5 procent in waarde toenam, nam zijn persoonlijk vermogen toe met 6 miljard dollar (!). Lees hier meer over hoe Larry Ellison zijn vermogen heeft vergaard.

6. Warren Buffett - $118 miljard

Amerikaans zakenman en investeerder Warren Buffet


De 92-jarige Warren Edward Buffett is een Amerikaans zakenman en investeerder, of misschien wel dé Amerikaanse investeerder. Hij is directeur en grootaandeelhouder van Berkshire Hathaway en wordt door fans 'Het Orakel van Omaha' genoemd. Ondanks zijn hoge leeftijd staat Buffett nog steeds aan het roer van Berkshire. In de afgelopen decennia heeft de investeerder naam gemaakt als de beste investeerder van de wereld. Al geruime tijd vindt hij overigens dat er weinig te investeren valt en houdt Berkshire de hand op de knip: op het moment van schrijven heeft het bedrijf miljarden dollars klaar liggen om te investeren. De persoonlijke voorraad van Buffett is overigens al een paar jaar aan het afnemen, hij steekt veel geld in het goede doel van mede-miljardair Bill Gates.

7. Larry Page - $116 miljard

Larry Page is een van de oprichters van Google en was CEO van Alphabet, het moederbedrijf van Google. Alphabet noteerde in 2019 een omzet van 161,3 miljard dollar en had daarvoor iets meer dan 103.000 medewerkers in dienst. Begin 2019 maakte Page en mede Google-oprichter Sergey Brin bekend zich terug te trekken uit de dagelijkse gang van zaken in het bedrijf. Ze bleven wel aan als lid van de raad van commissarissen en hebben gezamenlijk de meerderheid van het stemrecht.

8. Steve Ballmer - $114 miljard dollar

Steve Ballmer is de persoon die de zware taak had om Bill Gates op te volgen als ceo van Microsoft. Daarmee heeft Ballmer voor zichzelf ook een riant vermogen vergaard, op het moment van schrijven is Ballmer 114 miljard dollar waard. In 2014 gaf Ballmer de scepter bij Microsoft weer door aan Satya Nadella. Bij zijn afscheid van Microsoft gaf de zakenman aan zich bezig te willen houden met de door hem gekochte basketbalclub LA Clippers, sindsdien is de waarde van dat team toegenomen van 2 miljard naar een geschatte 3,9 miljard dollar.

9. Mark Zuckerberg - $102 miljard

Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook.


Facebook-oprichter Mark Zuckerberg is met zijn 39 jaar de jongste miljardair in de top tien van rijkste mensen op aarde. De sociale netwerksite werd in 2004 opgericht door Mark Zuckerberg en mede-oprichters Dustin Moskovitz, Chris Hughes and Eduardo Saverin. Sinds 2008 bestaat de site ook in Nederland. Instagram –een sociaal netwerk met 500 miljoen dagelijkse gebruikers– is sinds 2012 ook in handen van Facebook.

10. Sergey Brin - $106 miljard

Wie Sergey Brin zegt, zegt Larry Page. De twee startte samen zoekgigant Google, en stapten daar in 2019 ook weer gezamenlijk uit. Indertijd gaven ze aan het volste vertrouwen te hebben in hun opvolger, Sundar Pichai, die op dat moment al directeur was van Google. En dat ze hem toch nog 'regelmatig zouden spreken'.

Lees ook: Hoe Zuckerberg het marketinglandschap op zijn kop zette en een miljardenomzet behaalde

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws