Nieuws Actueel

Dit zijn de 10 rijkste mensen ter wereld

Tesla-baas Elon Musk is inmiddels de rijkste man op aarde, maar wie volgen daarna? Wij zetten de top tien van rijkste mensen op een rij op basis van de geüpdate Bloomberg Billionaires Index.

Van onze redactie 8 januari 2021

Laatste update: 28 april 2022 13:50

Tesla co founder and ceo elon musk gestures while news photo 1609808321

Rijkste personen ter wereld:

  1. Elon Musk - $261 miljard
  2. Jeff Bezos - $183 miljard
  3. Bernard Arnault - $142 miljard
  4. Bill Gates - $130 miljard
  5. Warren Buffett - $88 miljard
  6. Larry Page - $83 miljard
  7. Guatam Adani - $116 mljard
  8. Sergey Brin - $81 miljard
  9. Larry Ellison - $80 miljard
  10. Steve Ballmer - $100 miljard

1. Elon Musk - $195 miljard

Tesla-baas Elon Musk presenteert het nieuwste Tesla model, de Tesla Cybertruck

De rijkste man ter wereld is Elon Musk. Met een vermogen van 261 miljard dollar is Elon Musk ook de rijkste mens ter wereld. Door de successen van Tesla en SpaceX neemt ook het vermogen van oprichter Elon Musk al een aantal jaar toe. Op het moment van schrijven is Musk met kop en schouders de rijkste man ter wereld. Zijn waarde is zo'n 261 miljard dollar.

Lees ook: Inspiratie nodig? Dit zijn de 9 geboden om te werken als Elon Musk

2. Jeff Bezos - $183 miljard

Jeff Bezos, oprichter en grootste aandeelhouder van 's werelds grootste online retailer Amazon.


Jeff Bezos (57) is de oprichter en grootste aandeelhouder van 's werelds grootste online retailer Amazon. Het in Seattle gevestigde bedrijf had in 2019 een omzet van 280,5 miljard dollar en een nettowinst van 11,6 miljard. Jeff Bezosis ook de oprichter van ruimtevaartbedrijf Blue Origin en eigenaar van The Washington Post. Verder heeft hij geïnvesteerd in bedrijven als Google, Airbnb, Twitter en Uber. Eerder was Jeff Bezos nog de rijkste persoon ter wereld. Dat stokje heeft hij een tijdje geleden overgedragen aan Tesla-oprichter Elon Musk, die zich nu de rijkste man ter wereld mag noemen.

Lees hier hoe de oprichter van Amazon zijn bedrijven groot wist te maken.

3. Bernard Arnault - $142 miljard

Bernard Arnault, Frans zakenman en nummer 5 rijkste man ter wereld


Bernard Arnault (72) staat op de derde plek in de Top 10 Rijkste mensen ter Wereld. In zijn geboorteland Frankrijk is Arnault de rijkste man. Arnault is oprichter en bestuursvoorzitter van Louis Vuitton Moët Hennessy, 's werelds grootste maker van luxegoederen. De groep heeft wereldwijd meer dan 156.000 mensen in dienst en 4590 winkels over heel de wereld. Het bedrijf had in 2019 een omzet van 53,7 miljard euro. Het concern van Arnault is sinds 2008 eigenaar van jachtenbouwer Royal Van Lent in Kaag. Lees hier meer over het bedrijfssucces van Bernard Arnault.

4. Bill Gates - $130 miljard

Bill Gates, mede-oprichter van softwaregigant Microsoft.

Bill Gates, de nummer vier, was jarenlang de rijkste mens ter wereld. Door stevige investeringen in tal van goede doelen heeft Gates al jaren een langzaam afnemend vermogen. In 2008 is Gates afgestapt van een dagelijkse rol in Microsoft om meer tijd te besteden aan zijn wereldwijde gezondheids- en educatiewerk bij de Bill & Melinda Gates Foundation. Melinda en Bill Gates stoppen duizelingwekkende hoeveelheden geld in programma's om armoede te bestrijden en ziekten (malaria, polio, hiv, aids) de wereld uit te helpen. Sinds de coronacrisis is ook veel geld gespendeerd aan de ondersteuning van vaccinatie's, met een speciale focus op het eerlijk verspreiden van het vaccin over de armere landen op de wereld.

5. Warren Buffett - $126 miljard

Amerikaans zakenman en investeerder Warren Buffet


De 91-jarige Warren Edward Buffett is een Amerikaans zakenman en investeerder, of misschien wel dé Amerikaanse investeerder. Hij is directeur en grootaandeelhouder van Berkshire Hathaway en wordt door fans 'Het Orakel van Omaha' genoemd. Ondanks zijn hoge leeftijd staat Buffett nog steeds aan het roer van Berkshire. In de afgelopen decennia heeft de investeerder naam gemaakt als de beste investeerder van de wereld. Al geruime tijd vindt hij overigens dat er weinig te investeren valt en houdt Berkshire de hand op de knip: op het moment van schrijven heeft het bedrijf miljarden dollars klaar liggen om te investeren. De persoonlijke voorraad van Buffett is overigens al een paar jaar aan het afnemen, hij steekt veel geld in het goede doel van mede-miljardair Bill Gates.

6. Larry Page - $116 miljard

Larry Page is een van de oprichters van Google en was CEO van Alphabet, het moederbedrijf van Google. Alphabet noteerde in 2019 een omzet van 161,3 miljard dollar en had daarvoor iets meer dan 103.000 medewerkers in dienst. Begin 2019 maakte Page en mede Google-oprichter Sergey Brin bekend zich terug te trekken uit de dagelijkse gang van zaken in het bedrijf. Ze bleven wel aan als lid van de raad van commissarissen en hebben gezamenlijk de meerderheid van het stemrecht.

7. Gautam Adani - $116 miljard

Guatam Adani is een van de onbekendere op de lijst van rijkste mensen ter wereld. De geboren Indiër staat ook relatief kort in de top 10. Zijn vermogen van 116 miljard dollar is afkomstig van de Adani Group, ooit begonnen met een verwerkingsbedrijf van plastic is de groep uitgegroeid tot een conglomeraat van bedrijven.

8. Sergey Brin - $112 miljard

Wie Sergey Brin zegt, zegt Larry Page. De twee startte samen zoekgigant Google, en stapten daar in 2019 ook weer gezamenlijk uit. Indertijd gaven ze aan het volste vertrouwen te hebben in hun opvolger, Sundar Pichai, die op dat moment al directeur was van Google. En dat ze hem toch nog 'regelmatig zouden spreken'.

9. Larry Ellison - 100 miljard

Oracle CTO en oprichter Larry Ellison gaat zijn liefdadigheidswerkzaamheden focussen op het beëindigen van de COVID-19-crisis, zo meldt tech media platform Recode. De tech ondernemer, goed voor een vermogen van 70 miljard dollar, gaat zijn personeel van de Larry Ellison Foundation in Londen naar verluidt inzetten om meer tijd te besteden om de corona pandemie te bestrijden. Lees hier meer over hoe Larry Ellison zijn vermogen heeft vergaard.

10. Steve Ballmer - $ 100 miljard dollar

Steve Ballmer is de persoon die de zware taak had om Bill Gates op te volgen als ceo van Microsoft. Daramee heeft Ballmer voor zichzelf ook een riant vermogen vergaard, op het moment van schrijven is Ballmer 100 miljard dollar waard. In 2014 gaf ballmer de scepter weer door aan Satya Nadella. Bij zijn afscheid van Microsoft gaf de zakenman aan zich bezig te willen houden met de door hem gekochte basketbalclub LA Clippers.

Twee Nederlanders in de top 500 van rijkste mensen op aarde

In de Top 500 van rijkste mensen op aarde staan nog twee Nederlanders. Op de 116e plek staat Charlene de Carvalho-Heineken met een vermogen van 15,8 miljard dollar. Charlene de Carvalho-Heineken is de grootste aandeelhouder van Heineken, Europa's grootste bierproducent. Het Amsterdamse bedrijf is actief in meer dan 70 landen en verkoopt ongeveer 250 drankmerken, waaronder Amstel, Tiger en Strongbow Apple Ciders. Randstad-oprichter Frits Goldschmeding staat op moment van schrijven (november 2020) op plek 500 met een vermogen van 4,95 miljard dollar.