Nieuws Actueel

TU Delft zoekt ondernemers voor 'culinair avontuur'

De TU Delft zoekt ondernemers die mee willen doen aan 'het culinaire avontuur op de campus', zoals Dennis Cruyen het omschrijft. Dat schrijft het AD.

Peter van de Stadt 17 juni 2016

Tudelft 1065

De manager van Facilitair Management & Vastgoed (FMVG), de afdeling die verantwoordelijk is voor horeca bij de TU, is enthousiast over de veranderingen.

Op culinair gebied wil de TU een inhaalslag maken. Dan gaat het om het aanbod aan dranken en eetmogelijkheden. Cruyen: "We willen deze overgang, ruwweg gezegd van catering naar horeca, vooral in gezamenlijkheid oppakken met de toekomstige ondernemers.''

InvesteringenCruyen geeft aan dat de uitvoering van de 'culinaire operatie' de komende tijd veelal plaatsvindt tijdens al geplande renovatieprojecten.

"Een deel van de investeringen wordt ook gedaan door de horeca-ondernemers zelf, afhankelijk van locatie, concept en type contract. In dit stadium kan ik verder nog niets zeggen over de financiën, over wat voor investeringen we het hebben.''

Het totale horecaconcept zal uiteindelijk 21.000 studenten, 4.500 medewerkers en de aanwezige bedrijven en bezoekers moeten voorzien van eten en drinken, zo rekent Cruyen voor.

WorkshopsDe TU Delft heeft in de nieuwe horecavisie behalve de ontwikkelingen op de markt (gezonder, gevarieerder en kwalitatief hoger niveau van eten en drinken) ook de wensen van de studenten zelf meegenomen. Zo zijn er vier grote workshops gehouden op de campus, waar studenten hun wensen kenbaar konden maken.