Nieuws Actueel

Twitter erkent afsluiten externe apps, onduidelijk waarom

Berichtendienst Twitter heeft erkend dat de afsluiting van externe apps bewust is gebeurd. In een tweet van het account waarmee Twitter ontwikkelaars op de hoogte houdt meldt het bedrijf dat het "al langer bestaande regels" rond de toegang voor externe apps heeft besloten te handhaven. Onduidelijk is wat die regels precies zijn.

ANP 17 januari 2023

ANP170123243 1

Veel externe apps om Twitter mee te gebruiken, die soms al meer dan tien jaar bestaan, werden donderdag afgesloten. De Amerikaanse site The Information zag interne communicatie van Twitter in en meldde in het weekend al dat het bedrijf van miljardair Elon Musk dat bewust had gedaan. Dat zou ermee te maken hebben dat Twitter gebruikers die externe apps gebruiken geen advertenties voor kan schotelen. Maar vanuit Twitter bleef het stil.

Softwarebedrijf Tapbots reageerde inmiddels op de tweet van Twitter. Dat bedrijf zag zijn app Tweetbot afgesloten worden. "Tweetbot bestaat al tien jaar en we hebben ons altijd aan de regels van Twitter gehouden. Als er een bestaande regel is waar we niet aan voldoen, zouden we dat graag alsnog doen, als dat tenminste mogelijk is", schrijft het bedrijf in een eigen tweet. "Maar we moeten wel weten welke regel dat is."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws