Nieuws Actueel

Utrecht gaat voor sociaal ondernemen

Eveline Meijer 13 januari 2016

Sociaal Ondernemen Utrecht

Social return betekent dat ondernemers voor meer werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt creëert. De Gemeente Utrecht organiseert voor dit principe een bijeenkomst voor ondernemers, leveranciers, gemeenten en andere organisaties.

Tijdens het evenement wordt niet alleen de focus op social return gelegd, maar ook op de lancering van de Social Impact Market. Op deze online markt kunnen ondernemende bedrijven aan de slag met een sociaal ondernemende invulling van social return.

Hiervoor wordt vraag en aanbod online gecombineerd. De vraag komt van organisaties, het aanbod zijn de producten en diensten van sociale ondernemers. Ook biedt de markt een open podium voor de producten en diensten van sociaal ondernemers.

Evenement Het evenement ‘Creëer sociale impact met social return’ van de gemeente Utrecht en Social Impact Factory vindt plaats op 14 januari tussen 14:00 en 17:00. Op het programma staan onder meer verschillende workshops, de lancering van de Social Impact Market en informatie over de sociaal ondernemende mogelijkheden om social return in te vullen.

Voor het evenement is een aanmelding verplicht. Per organisatie is er plaats voor maximaal twee personen. Aanmelden kan via de website van de gemeente Utrecht.