Nieuws Actueel

Van jongs af aan in de vishandel

Mike de Houck (28) heeft pas een jaar zijn eigen visgroothandel. Toch bedient hij naast lokale horecazaken ook vele klanten in West- en Zuid-Europa. Onlangs won hij de Gouden FD Gazelle.

Peter Urbanus | Foto: Ronald den Dekker 11 februari 2016

Mikedehouck

1. Jong geleerd..."Ik kom niet uit een familie van vishandelaren, maar na onze verhuizing naar Breskens werkte ik, als ik vrij was van school, volop in de vishandel. Zo rolde ik al op jonge leeftijd het vak in."

2 Deltahoek"In 2012 nam ik een bestaand bedrijf over, dat ik via de export wist uit te bouwen. Een jaar later betrok ik een pand aan de haven, maar na anderhalf jaar was dat alweer te klein. We zitten nu op een locatie aan de Deltahoek. Daar kunnen we de komende jaren nog wel vooruit."

3 Kleine voorraad"Onze kracht zit in een heel kleine voorraad. Dat is een bewuste keuze. Het is voordelig voor mij, maar zeker ook voor de klant. Mijn afnemers zitten behalve in Nederland ook in België, Scandinavië, Frankrijk, Italië en Spanje. Omgekeerd koop ik soms ook daar in, afhankelijk van vraag en aanbod."

Mike de Houck woont in Breskens en is geboren in Oostburg. In november won hij de Gouden FD Gazelle in de categorie kleinere bedrijven.