Nieuws Vastgoed

Lease je eigen kantoor aan huis

Heeft u de keukentafel of zolderkamer opgeofferd voor kantoorruimte? Echt ideaal is dat natuurlijk niet. De U-Space biedt dan misschien uitkomst.

JOCHEM VREEMAN | Foto: Christian van der Meij 3 april 2017

Leasekantoor foto CHRISTIAN VAN DER MEIJ

Steeds vaker willen we thuis werken, verzorgen of relaxen. Maar niet iedereen heeft in huis de ruimte om een professioneel kantoor, woonverblijf voor ouderen of luxe loungeruimte te realiseren. De U-Space haakt hierop aan. Deze half te openen unit heeft dezelfde isolatiewaarde en comfort als een woonhuis, is prefab te maken en kan achter of naast een huis geplaatst worden. De U-Space is vaak goedkoper dan een uitbouw en zelfs leasen is een optie.

Zelfvoorzienend

,,Een tuinhuis is vaak niet meer dan een veredelde schuur waar je alleen in de zomer lekker kunt zitten", vertelt Han Farwick, eigenaar van Farwick Groenspecialisten uit Enschede en een van de partners van U-Space. ,,Daar brengen we verandering in. Door de innovatieve fundatietechniek met schroefpalen zijn de U-Spaces snel te plaatsen. Ze zijn duurzaam en zelfvoorzienend. Een kant van het dak is voorzien van zonnepanelen en het regenwater wordt opgevangen. De andere kant van het dak heeft sedumvegetatie, een groendak dus. Zo blijven we dicht bij de corebusiness van Farwick Groenspecialisten."

Landelijke markt

De U-Space wordt in drie varianten op de markt gebracht. De luxe U-Lounge is te gebruiken als bar. De U-Work is in te richten als ergonomische en professionele werkplek. Plaatsing van een pantry of toilet zijn belastingtechnisch interessant. De U-Care is ontworpen voor (mantel)zorg en kan net als de andere twee types aangepast worden aan specifieke wensen, zoals een tillift of brede deur. Hoewel de verkoop nog op gang moet komen, zijn de eerste units al geplaatst. Communicatiebureau SweetPepper in Hengelo had de primeur. ,,Er is veel interesse. We gaan ons richten op de landelijke markt. Deze units zijn vrij uniek. We zijn trots op de ontwikkeling."