Nieuws Actueel

Walmart hard onderuit op druk Wall Street na winstalarm

Walmart raakte dinsdag ruim 8 procent aan waarde kwijt op de aandelenbeurzen in New York. Het grootste supermarktconcern van de Verenigde Staten verlaagde zijn winstverwachting voor het hele jaar omdat consumenten vanwege de hoge inflatie scherper op de uitgaven letten. Ook de aandelen van andere grote winkelketens zoals Target, Costco, Best Buy, Home Depot en webwinkel Amazon gingen mee omlaag en verloren tot 4,6 procent.

ANP 26 juli 2022

Beleggers kregen daarnaast een reeks van resultaten te verwerken van grote concerns als Coca-Cola, McDonald's, UPS en General Motors (GM). Na de slotbel komen de belangrijke techbedrijven Microsoft en Google-moeder Alphabet nog met kwartaalcijfers. Verder is Wall Street vooral in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve, dat woensdag bekend wordt gemaakt.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,3 procent lager op 31.897 punten. De brede S&P 500 daalde 0,6 procent tot 3943 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 1 procent tot 11.667 punten.

Coca-Cola

Coca-Cola klom 1,2 procent. De frisdrankfabrikant boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht mede dankzij prijsverhogingen van zijn producten. Daarnaast profiteerde het concern van de heropening van de horeca in veel landen na de coronapandemie.

Fastfoodketen McDonald's (min 0,7 procent) zag de netto-omzet in het tweede kwartaal dalen door de sluiting van restaurants in Oekraïne en het staken van de activiteiten in Rusland. Mede dankzij prijsverhogingen viel de vergelijkbare omzet in de VS wel hoger uit dan verwacht.

General Electric

GM zakte 3,8 procent. De kwartaalomzet van de autofabrikant viel hoger uit dan analisten hadden verwacht, maar de winst viel tegen. UPS daalde 4 procent. De pakketbezorger boekte meer winst dankzij hogere tarieven maar zag het aantal leveringen dalen.

Industrieel concern General Electric (GE) profiteerde afgelopen kwartaal van een sterk herstel bij het onderdeel voor vliegtuigmotoren en steeg 2,8 procent. De kwartaalcijfers van industrieconcern 3M (plus 7,3 procent) vielen ook in goede aarde. Het bedrijf kondigde tevens aan zijn gezondheidstak apart naar de beurs te willen brengen.

Coinbase ging 7,5 procent onderuit na berichten dat beurswaakhond SEC een onderzoek is gestart naar het populaire platform voor cryptomunten. E-commercebedrijf Shopify kelderde 16 procent na het nieuws dat het bedrijf 10 procent van het aantal banen wil schrappen vanwege zwakkere marktomstandigheden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws