Nieuws Actueel

'We beginnen met een goede biefstuk'

Van onze redactie 6 januari 2016

Biefstukrestaurant1065

Rond april opent een nieuw restaurant de deuren aan het fietspad-in-ontwikkeling dat door de industriële panden van de Spoorzone in Tilburg loopt. Het restaurant huist vijf jaar aan de route waar straks dagelijks - naar schatting van de gemeente - 6000 fietsers door de Willem II passage naar de Burgemeester Brokxlaan trekken.

Er is nog geen naam voor het restaurant. "We hebben er heel veel zin in hoor, maar het moet zich geleidelijk ontwikkelen", zegt ondernemer Rien van Linschoten in het Brabants Dagblad. "We zitten daar vijf jaar, het is dan geen optie om volle bak te investeren. We gaan het met weinig middelen zo leuk mogelijk maken, door creatief te werk te gaan."

Zo werden de poppen van de lijken van de broers Johan en Cornelis de Witt uit de Nederlandse film Michiel de Ruyter al tijdens een veiling van Serious Request op de kop getikt. Die komen in het restaurant te hangen.

Hidden gemVan Linschoten deed inspiratie op in Amsterdam-Noord, waar in oude loodsen tijdelijke restaurants uit de grond zijn gestampt. Bij Hotel de Goudfazant en Rollin Rock Kitchen bijvoorbeeld. Rollin Rock werd door tijdschrift Esquire recent nog een hidden gem genoemd. "De eigenaar is mijn compagnon, die sfeer willen we ook naar Tilburg halen. En op de kaart beginnen we met een goede biefstuk en lekkere tosti. En daarna? Dan zien we wel. Niet over alles nadenken, maar plezier hebben."

Het restaurant gaat open als ook de Willem II passage klaar is, dat zal rond april zijn.