Nieuws Actueel

Week 36: onze checklist voor jou

Als ondernemer is het belangrijk dat je op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen, of dat nu op het gebied van wetgeving of technologie is. Deze artikelen mag je niet missen als je de concurrentie voor wilt blijven.

Van onze redactie 8 september 2017

5x aanbevolen De Ondernemer

Als ondernemer een nieuwe auto ophalen zorgt voor een keur aan juridische mogelijkheden. De voor- en nadelen op een rij

Bij de aanschaf van een nieuwe auto als ondernemer dien je te kijken naar de gevolgen voor de btw en de inkomstenbelasting. Afhankelijk van je gebruik van de auto kun je voor beide kiezen of je de wagen privé of zakelijk oormerkt. Wanneer je over een aantal jaar een nieuwe auto koopt, kun je opnieuw de keuze maken. Het is dus niet zo dat als jij nu kiest om een auto privé te kopen dat dit ook voor andere aankopen geldt.

De keiharde miljoenenwereld van Mojo Concerts

Rob Trommelen van Mojo Concerts praat vrijuit over de miljoenen in de entertainmentbranche. ‘Red Hot Chili Peppers kostten 400.000 euro in 2005, nu 1,5 miljoen.’ Lees meer in dit interview.

Kan je werknemer z’n contract zomaar opzeggen?

Een werknemer met een arbeidscontract voor bepaalde tijd meldt zich bij jou. Hij wil stoppen. De vraag is: kan dat zomaar? Advocaat Marcia Geerts vertelt op aanstekelijke wijze hoe het zit in deze vlog.

Marco Aarnink: comeback van drukwerkmiljonair

Drie jaar nadat hij zijn Drukwerkdeal verkocht, begint Marco Aarnink (32) met print.com. Over het zwarte gat na de verkoop en over zijn ambities - ‘Ik wil de droom weer oppakken’ – praat hij in dit openhartige interview.

Barbara Baarsma: stop met vaste contracten

Topeconoom Barbara Baarsma neemt de economie de maat. Pittige uitspraken als: ‘Stop met vaste contracten, alleen nog contracten voor pakweg 5 jaar’ lees je in dit interview.