Nieuws Actueel

Wereldkampioen boksen runt in dagelijks leven wellnesscenter

Overdag zo zen mogelijk, 's avonds een beest in de boksring: Oshin Derieuw pakte afgelopen weekend een nieuwe wereldtitel boksen bij de superlichtgewichten. Maar tussen de wedstrijden en trainingen door staat ze aan het roer van een wellnesshotel. "Wie bokst, kan maar beter mindful zijn."

BIEKE CORNILLIE | Foto’s PN, Dries Verhelst 17 april 2018

Ohsin derieuw boksen kampioen wellness 1

Ze kan even op adem komen vandaag, meldt Het Laatste Nieuws. Genieten van twee dagen vrije tijd met haar vriendin Charlotte. Morgen vliegt de Vlaamse Oshin Derieuw (30) er weer keihard in. Als manager én conciërge van hotel Wu Wei in Kortrijk en in de boksclub van het Noord-Franse Hénin-Beaumont. Want voor wereldkampioenen hoort vrijaf er eigenlijk niet bij. Derieuw maakte ons land afgelopen zaterdag, na Delfine Persoon, een wereldkampioene boksen rijker. Tien ronden lang toonde ze zich in Frankrijk de betere tegen de Dominicaanse Lina Tejada. De 150 meegereisde supporters gingen uit hun dak. De blinkende World Boxing Federation-wereldtitel bij de superlichtgewichten ging terecht mee naar België. "Tejada wou me constant in haar spel trekken, me provoceren. Het was dus aan mij om het hoofd koel te houden", blikt Derieuw terug.

Lees ook: Kickbokskoning en zakenman: hoe Rico Verhoeven zijn geld verdient

Organisatie

Gelukkig is het hoofd koel houden iets wat de West-Vlaamse vlotjes moet lukken. Een en al zen overdag in haar wellnesscentrum, het beest los eens ze de deur van Wu Wei achter zich dichtslaat. "Je zou denken dat mijn job en mijn hobby niet verder uit elkaar kunnen liggen... voor de buitenwereld misschien. (lacht) Wie hier als klant komt, kan relaxen, maar voor wie hier werkt, is het een stresserende job. Je hebt de baas, is die er niet, dan heb je mij. Ik doe de organisatie van 37 personeelsleden, regel de receptie, de planningen van massages, bestellingen, papierwerk... En 's nachts ligt de conciërgetelefoon op mijn nachtkastje voor klanten met dringende vragen. Het is veel, ja."

Prof

Ontspannen, dat is eigenlijk iets voor ná de wellness. Want zodra de dagtaak van kwart voor zeven tot half vier eropzit, rijdt Derieuw richting Hénin-Beamont, waar de wereldkampioene vijf keer per week traint, tweeënhalf uur aan een stuk. Derieuw bokst pas sinds haar 19de, maar is intussen al anderhalf jaar prof.

Blauw oog? Make-up

"Boksen, dát is mindful zijn", vertelt Derieuw. "Als je dat niet kan, raak je je concentratie kwijt en maak je fouten. Boksen is veel meer dan jezelf fysiek afmatten. Het is intelligentie, reactiesnelheid, beheersing, het juiste moment kiezen. Ik ben een grote piekeraar, boksen helpt. Laat me geen uren op de fiets zitten, zoals mijn lief Charlotte. Dan heb ik te veel tijd om na te denken."

Carrière

Die vriendin is trouwens Charlotte Deldaele, zelf triatlete en zowat de belangrijkste drive achter Derieuws wereldtitel. "We leven supergezond, zijn allebei geen uitgaanders, motiveren elkaar. We werken zelfs samen, zij als verantwoordelijke van de spa. Een perfecte match. Charlotte is make-upartieste, dus als ik ooit eens een blauw oog heb... (lacht) Zelfs zo passen we bij elkaar. Ik denk dat ze zelf ook graag had gebokst, ze vindt het een fantastische sport. Ze heeft er ook echt inzicht voor. Als ik vecht, zit Charlotte naast de ring. Roept zij iets, dan luister ik. We zijn ondertussen drie jaar samen, ze heeft elke stap in mijn carrière van dichtbij gezien. De Europese titel, de intercontinentale, nu die wereldtitel. En hopelijk binnenkort ook die kers op de taart: een wereldtitel bij de WBC, de grootste boksbond."

https://www.youtube.com/watch?v=v9sa6pkx1w0