Nieuws Actueel

Winkelhart paait kleine winkeliers Enschede

Winkelhart Enschede blijft vasthouden aan vier koopzondagen per maand, ook al blijkt uit een artikel van de Twensche Courant Tubantia dat een groot deel van de kleine ondernemers dat niet wil. Om uit de patstelling te komen wil de belangenvereniging van centrumondernemers een charmeoffensief inzetten om de kleine middenstanders over de streep te trekken.

Van onze redactie 26 januari 2016

Winkelstraat stockpixabay

„Er zit weinig beweging in de standpunten”, beaamt voorzitter Roel Blaauw van Winkelhart Enschede. „Daarom gaan we ons de komende tijd extra inspannen om alle ondernemers op één spoor te krijgen. Binnen het bestuur zullen we ons er zeker over buigen hoe we kleine ondernemers kunnen meekrijgen. En het onderwerp komt op de agenda van de eerstvolgende ondernemersavond.”

Belang grote ketensEen deel van de kleine mkb’ers klaagt dat Winkelhart zich opwerpt als spreekbuis van de grote ketens, die er alle belang bij hebben dat de winkels in de binnenstad elke zondag open mogen. Veel kleine ondernemers geven aan dat zij de meerwaarde van een wekelijkse openstelling niet zien zitten, omdat zij weinig omzet draaien op zondag en geen zevendaagse werkweek willen.

„Ons pleidooi is niet ingegeven door de belangen van de grote ketens, maar maakt deel uit van onze toekomstvisie voor Enschede als aantrekkelijke winkelstad”, zegt Blaauw. „De landelijke tendens is steeds meer open op zondag en een verschuiving van winkeltijden. Ondernemers moeten zelf kunnen beslissen of ze op zondag willen openen of niet.”

WenselijkheidWinkelhart stuurde onlangs opnieuw een brief over de wenselijkheid van vier koopzondagen naar de raad. Daarin verzoekt de belangenorganisatie om afspraken hierover in het coalitieakkoord open te breken, in het economisch belang van de stad. Blaauw heeft onder meer van VVD-fractievoorzitter René Kreeft een reactie op de brief ontvangen. Kreeft zegt daarin dat de uitlatingen van kleine ondernemers, zaterdag in deze krant, opnieuw hebben bevestigd dat er geen behoefte is aan vier koopzondagen. Met andere woorden: hij ziet geen reden om te tornen aan de coalitieafspraken.

Foto: Pixabay