Nieuws Actueel

Word jij de winnaar van de ASML Young Makers Award 2016?


Van onze redactie 27 januari 2016

AMSL Prijs Ondernemer

Ben jij een jonge, innovatieve ondernemer met visie? En heb je in jouw jonge carrière al een technisch product met maatschappelijke impact ontwikkeld? Dan is AMSL op zoek naar jou!

De ASML Young Makers Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een jonge, veelbelovende start-up in de Brainportregio die de maakindustrie betekenis geeft. De start-up die gezocht wordt is jonger dan 30 jaar, staat ingeschreven bij de KvK en heeft nu al een technisch product ontwikkeld waarmee hij/zij maatschappelijke impact maakt. Ben/ken jij deze Young Maker? Meld je dan bij aan!

PitchavondOp de pitchavond op 15 februari 2016 in het Boordhuys in Nuenen worden uit alle aanmeldingen drie finalisten gekozen, die vervolgens op 21 maart 2016 in het Parktheater Eindhoven strijden om de ASML Young Makers Award, tijdens de Beste Ondernemers Visie Trofee (BOV) 2016. Dagvoorzitter David van Iersel, van 24 uur in bedrijf, draagt zorg voor de presentatie gedurende de pitchavond. Voor de winnaar van de award is ook dit jaar weer een mooi prijzenpakket samengesteld, met naast de award:

Coaching van ASML, met als doel, om het product klaar te maken voor productie en/of upscaling Juridisch advies van Reijnders Advocaten ter waarde van € 2.500,- Ondersteuning en tijdelijke huisvestiging voor zes maanden plus aanwezigheid bij kick off van de Dutch Technology Week, aangeboden door Brainport Development Businesslab for Innovators®, aangeboden door AOMB IP Consultants en DeltaZuid Innovatie & Branding Een jaar lidmaatschap bij JCI De Kempen Een jaar lidmaatschap bij Vrienden van de BOV

Nog niet overtuigd? Lees de ervaring van de winnaar van vorig jaar, Henk Arntz van Snocom: "Na afloop van de finale ben ik in gesprek geraakt met burgemeester Van Gijzel. Hij heeft me uitgenodigd om mee te gaan op handelsreis naar Canada. Via Brainport en Schiphol heb ik afspraken kunnen maken die mogelijk leiden tot meer verkoop. Een ongelooflijke ervaring!"

Wil jij kans maken op deze prijs? Stuur dan voor 25 januari 2016 onderstaande info naar ayma@boveindhoven.nl. Alleen inschrijvingen die aan alle criteria voldoen, kunnen meedingen in de strijd.

De deelnemende ondernemer is 30 jaar of jonger De deelnemende ondernemer staat ingeschreven bij Kamer van Koophandel De deelnemende ondernemer heeft een innovatief technisch product (geen dienst) ontwikkeld waarmee hij/zij maatschappelijke impact maakt De deelnemende ondernemer heeft de volgende zaken aangeleverd: CV, ingevuld inschrijfformulier te downloaden via www.boveindhoven.nl/yma, motivatie van waarom jij deze ASML Young Makers Award zou moeten winnen, indien beschikbaar: enkele foto’s van het prototype.

Over de BOV-TrofeeDe uitreiking van de BOV-Trofee wordt sinds 1993 jaarlijks georganiseerd door Junior Chamber International (JCI) De Kempen; een wereldwijde netwerkorganisatie voor young professionals tot veertig jaar, met meer dan 200.000 leden in 116 landen.

Middels het credo ‘learning bij doing’ zoeken de leden van JCI De Kempen gezamenlijk naar nieuwe uitdagingen die bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling. De organisatie van de uitreiking van de BOV-Trofee is hier een voorbeeld van. Daarnaast organiseren de leden geregeld bijeenkomsten waarbij kennisoverdracht centraal staat, door middel van bedrijfsbezoeken en trainingen.

Eerdere winnaars van de BOV-Trofee waren onder andere Hans Duisters (Sioux), Arjen de Koning (Paradigit), Cees Welten (Welten groep), William Pijnenburg (AAE), Ad van Berlo (Van Berlo), Ruud Mansveld (Mansveld) en de winnaar van vorig jaar: Eric van Schagen (Simac). De BOV-Trofee wordt op 21 maart 2016 uitgereikt in het Parktheater Eindhoven. Kijk voor meer informatie op www.boveindhoven.nl of mail naar ayma@boveindhoven.nl