Nieuws Actueel

Zakensite: nieuwe topvrouw Twitter nu al aan de slag

Linda Yaccarino gaat deze maandag aan de slag als nieuwe topvrouw van Twitter. Dat meldt zakensite Business Insider. Eigenlijk zou Yaccarino rond 22 juni beginnen bij het socialmediaplatform, maar dat zou nu dus vervroegd zijn.

ANP 5 juni 2023

ANP050623176 1

Daarmee volgt Yaccarino Elon Musk op als hoogste baas bij Twitter. Musk maakte vorige maand bekend dat zij hem ging opvolgen bij het bedrijf uit San Francisco. Yaccarino was hiervoor de leidinggevende voor advertenties bij mediaconcern NBCUniversal. Ze had haar werk daar al neergelegd.

Musk heeft gezegd dat hij zich wil focussen op productontwerp en nieuwe technologie voor Twitter. Ook zei hij ernaar uit te kijken om samen te werken met Yaccarino, om "dit platform te transformeren naar X, de alles-app". X is het bedrijf dat Musk eerder heeft samengevoegd met Twitter.

Sinds de overname van Twitter door Tesla-topman Musk vorig jaar zijn er duizenden banen geschrapt bij de berichtendienst en werden veel veranderingen doorgevoerd. Ook zijn veel belangrijke bestuurders van Twitter vertrokken. Zo werd vorige week nog bekend dat de belangrijkste manager die verantwoordelijk is voor contentbeheer en -beleid ontslag heeft genomen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws