Nieuws Actueel

Zelfs op Overamstel is nu plek voor een nieuw hotel

De Kauwgomballenfabriek, een verzamelgebouw voor creatieve bedrijven op Overamstel, breidt uit met een hoteltoren van zeventig meter hoog. Het Nederlandse Postillion Hotels gaat het congreshotel uitbaten. Dit bericht Het Parool donderdag.

Herman Stil (Het Parool) / redactie De Ondernemer 12 februari 2016

Hotels Zeeland

Het hotel komt op de groenstrook langs de metrobaan aan het begin van de Spaklerweg, tegenover berdijfsverzamelgebouw De Kauwgomballenfabriek. Het ontwerp van het Amsterdamse architectenbureau Concrete bestaat uit een slanke, bijna zeventig meter hoge toren.Het hotel krijgt op zestien verdiepingen 256 kamers. De eerste verdiepingen bevatten de receptie, de bar, ontmoetingsruimten, een restaurant en een lounge. Ook komt er een parkeerkelder met negentig parkeerplaatsen.Daarnaast krijgt het hotel in de bestaande gebouwen van de Kauwgomballenfabriek een congrescentrum, met ruimte voor in totaal 2000 mensen. "Daarmee worden we een van de weinige hotels in dit deel van Amsterdam dat in staat is bijeenkosmten te organiseren voor 800 tot 1000 mensen," zegt directeur Erik-Jan Ginjaar van Postillion. Het congrescentrum gaat al komende september open, het hotel medio 2017. In het hotel komen ook tijdelijke werkplekken voor bedrijven.

CongreshotelsPostillion is een kleine Nederlandse hotelgroep, die alleen congreshotels uitbaat. Het heeft nu zes vestigingen buiten de Randstad. Daarnaast baat het sinds april vorig jaar in Rotterdam het congrescentrum van het plaatselijke WTC uit. Het bedrijf opende bijna zestig jaar geleden (toen nog als Postiljion, met eenJ) het eerste wegrestaurant in Nederland, met de naam Motoresto. "Eerst met een goede kop koffie, daarna kwam er een goede maaltijd bij en vervolgens ook hotelkamers," zegt Ginjaar. Het bedrijf werd in 2010 losgekocht van de Franse hotelgigant Accor en verkeert nu helemaal in Nederlandse handen. Ginjaar sluit verdere groei niet uit. "Maar eerst concentreren we ons helemaal op Amsterdam." KauwgomHet hotel wordt ontwikkeld door Lingotto, de eigenaar van de Kauwgomballenfabriek - zo genoemd omdat het is gevestigd in een oude fabriek van kauwgomfabrikant Maple Leaf.Even verderop aan de Spaklerweg, in het Amstelkwartier, wordt momenteel gebouwd aan een andere hoteltoren, 100 meter hoog, bedoeld voor vijfsterrenexploitant Crowne Plaza. Dat gebouw krijgt 300 kamers. Bij station Amstel begint bovendien binnenkort de bouw van de Amstel Tower van bijna 100 meter hoogte, met appartementen en een vestiging van groepshotel Meininger.