Nieuws Actueel

Zoeken naar het geluk in je werk

Pauline Coret (42) gooide het roer rigoureus om nadat ze 15 jaar in de verzekeringsbranche had gewerkt. Met haar bedrijf KernKompas zoekt ze nu in opdracht van ondernemers en particulieren naar de kerntalenten van mensen.

Pieter de Leeuw | Foto: Frank Jansen 4 maart 2016

Sleutelmoment Kerntalent

1. Kiezen voor zekerheid"Bij mij thuis werd financiële zekerheid altijd heel belangrijk gevonden. Toen ik in 1997 mijn heao-diploma binnen had, leek werken in de financiële wereld dan ook een logische keuze. Let op, het ging toen geweldig met de banken en verzekeraars. Uiteindelijk heb ik 15 jaar in de verzekeringsbranche gewerkt."

2. Hoogbegaafd"Ik heb twee prachtige zonen, Quinten en Mathijs. Allebei zijn ze hoogbegaafd. Toen Quinten vier jaar geleden werd getest, heb ik mijzelf daarna eveneens laten testen. Daaruit bleek dat ik ook hoogbegaafd was. Dat was heftig. Ik moest afscheid nemen van de vrouw die ik was geweest, de vrouw die dacht dat ze dom was, de vrouw die dacht dat ze toch niks kon. Ik heb mijzelf opnieuw uitgevonden. Het was zwaar, maar het was het waard."

3. Kerntalenten"Met KernKompas richt ik mij op de kerntalenten van mensen. Waar ben je werkelijk goed in? Waar word je blij van? Ik werk volgens een methode die de kindertijd als basis gebruikt. De resultaten zijn verbluffend."