Nieuws Actueel

75.000 jongeren dromen van topondernemerschap

Ondernemer worden, kun je dat leren? Volgens de organisatie Jong Ondernemen wel. Tienduizenden jongeren volgen jaarlijks hun lesprogramma's. Bij een ‘start-up event’ in de Jaarsbeurs worden de aspirant-ondernemers vandaag klaargestoomd.

Ezra Hakze | Foto: Pexels 5 oktober 2018

Jonge ondernemer

Het evenement vormt de aftrap van het nieuwe onderwijsjaar, waarin Jong Ondernemen verschillende lesprogramma’s aanbiedt. Studenten leren onder meer hoe ze een ondernemersplan maken en hoe ze het beste kunnen samenwerken. Op het 'start-up event' kunnen jongeren ervaren ondernemers ontmoeten.

Laser-vogelverschrikkers

In 2017-2018 leverde het programma 716 door jongeren opgerichte bedrijven op. De studenten kwamen onder meer op de proppen met een laser-vogelverschrikker, kofferhoezen en een app om je vrienden beter te leren kennen. In datzelfde jaar werd er €1.074.000 aan aandelen verhandeld. Samen waren de jonge ondernemers goed voor een winst van bijna € 11.000,-.

Lees ook: Drie tips om het beste uit je stagiair te halen

Volgens Heleen Dura-Van Oord, topondernemer en bestuurslid van Jong Ondernemen, is leren over ondernemerschap nuttig voor elke student. ‘Onze stichting benadrukt al langere tijd dat ondernemen een vaste plek in het onderwijscurriculum verdient en is hierover in gesprek met het ministerie. Het is onze wens dat ondernemerschapsonderwijs straks voor elke jongere in zicht komt.’

Op dit moment volgen zo’n 75.000 jongeren per schooljaar een programma van Jong Ondernemen.