Nieuws Corona

Corona nieuws: Alles wat ondernemers moeten weten over het coronavirus

Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep: na het nieuws over China is met het coronavirus ook het nieuws naar Nederland verplaatst. Al onze artikelen, tips en nieuwtjes over het coronavirus vind je in dit handige overzicht.

Redactie / Bureau Mirck 13 maart 2020

Corona virus nieuws coronavirus rutte bruins

Coronavirus houdt Nederlanders thuis

Het coronavirus houdt sinds vrijdag 13 maart Nederlanders massaal thuis. In een persconferentie de dag ervoor over corona roept premier Rutte mensen op zoveel mogelijk thuis te werken, en in het geval van milde gezondheidsklachten thuis te blijven. Milde klachten van het coronavirus kunnen verkoudheid, keelpijn, koorts en hoestbuien zijn. Bij al deze klachten is het devies per 12 maart: thuis blijven, en zoveel mogelijk uitzieken. Alleen bij erger wordende klachten omtrent het coronavirus is het zaak om contact op te nemen met de huisarts.

Corona-verplichtingen werkgever: Dit kun én moet je doen

De Nederlandse bedrijven worden steeds meer geraakt door het coronavirus. In dit interview lees je wat je kunt doen om je personeel te beschermen en wat je moet doen om besmettingsgevaar met corona te voorkomen.

Maatregelen corona Verenigde Staten: de aanpak van Doets Reizen

Om het coronavirus te bedwingen kondigt Amerikaans president Donald Trump op 12 maart aan al het vliegverkeer van niet-Amerikanen naar de Verenigde Staten te verbieden. Voor vele bedrijven in de reisbranche een mokerslag: één van die bedrijven is Doets Reizen, van oudsherre gespecialiseerd in reizen naar Amerika. Ceo Elske Doets legt in dit interview uit hoe de reisorganisatie omgaat met de veranderende corona-maatregelen.

Zo is er ondersteuning voor ZZP-ondernemers die noodgedwongen bankhangen

Terwijl de agenda van menig ZZP-ondernemer in razend tempo leegloopt is de vraag: Waar kun je terecht voor ondersteuning? In dit artikel vind je verschillende plekken waar je die ondersteuning voor ZZP-ondernemers kunt vinden.

Check deze sites om je zo goed mogelijk tegen het coronavirus te wapenen

Minder werkuren voor je personeel? Reisrestricties? In dit handige overzichtsartikel vind je alle sites waar jij als ondernemer terecht kunt voor vragen en oplossingen voor jouw bedrijf tijdens de coronacrisis.

Thuiswerken vanwege coronavirus? Zo kun je toch efficiënt overleggen

Alle Nederlanders die thuis kúnnen werken, wordt opgeroepen om thuis te werken door de overheid. Maar hoe overleg je tijdens de coronacrisis? Hier vind je een handig overzicht om tijdens de corona-uitbraak te kunnen vergaderen.

'Ondernemers nuchter over coronavirus'

Nederlandse ondernemers blijven opvallend nuchter over het coronavirus, zo vertelt Hans Biesheuvel (ONL) dinsdag 10 maart in de speciale corona-podcast van De Ondernemer. In dezelfde podcast is consumentenpsycholoog Patrick Wessels te gast. Hij legt uit wat de impact is van de hectiek omtrent corona op het brein van de consument.

Coronacrisis: Minister Hoekstra belooft bedrijven op de been te houden

Bedrijven kunnen tijdens de coronacrisis steun verwachten van de Nederlandse overheid, zo kondigt minister Wopke Hoekstra aan op dinsdag 10 maart. Het kabinet doet 'alles wat nodig is' volgens de minister, inclusief het trekken van de portemonnee, om Nederlandse bedrijven draaiende te houden.

McDonald's hangt handwasautomaten op om coronavirus buiten deur te houden

Fastfood-gigant McDonald's gaat, net als vele anderen, de strijd aan met corona. Onder meer door het ophangen van handreinigingsapparaten wil het bedrijf van de Big Mac het coronavirus buiten de deur houden.