Nieuws Coronavirus

Boten populairder dan ooit, airco's juist in populariteit gedaald

Dat het een unieke zomer is, blijkt ook uit de cijfers van Beslist.nl. Het online winkelcentrum zag de populariteit van boten deze zomer verdubbelen en soms zelfs verdrievoudigen. Varen blijkt de perfecte anderhalvemeter-activiteit voor bloedhete dagen.

Ezra Hakze 12 augustus 2020

Boten huren kopen populair airco

Foto: Pexels. Beeld in artikel: Beslist.nl

Wie dicht bij het water woont, heeft de trend maanden geleden waarschijnlijk al gespot. Op veel kanalen, grachten en meren trekt een bonte optocht aan (opblaasbare) kajaks, kano's en rubberboten voorbij en tijdens deze hittegolf zijn het er nog meer geworden. Dat is ook terug te zien in de cijfers.

'Boot huren' als zoekterm nooit eerder zo populair

Volgens Beslist.nl verdubbelde de populariteit van boten dit jaar ten opzichte van 2019. Daarnaast zijn rubberboten met 598 procent gestegen en kajaks meer dan verdrievoudigd (353 procent). Ook zijn opblaasboten met 252 procent gestegen. De zoekterm ‘boot huren’ was de afgelopen vijf jaar nog nooit zo hoog als deze zomer, deze is namelijk verdrievoudigd ten opzichte van vorige zomer.

Volgens het online winkelcentrum wordt de toename in populariteit niet veroorzaakt door de huidige hittegolf. De gemiddelde temperatuur van 2019 (juni t/m augustus tot nu toe) lag namelijk met 18 graden hoger dan dezelfde periode dit jaar (17 graden).

Airco's en ventilatoren juist in populariteit gedaald

Mensen zoeken veel meer naar boten dan naar airco's of ventilatoren. Dit geldt niet voor de absolute cijfers, maar in verhouding zijn boten met 230 procent in populariteit gestegen terwijl airco’s en ventilatoren met 58 procent gedaald zijn. Het kan zijn dat mensen door eerdere hittegolven al over ventilatoren beschikken, maar niet over een boot. Ook spelen de coronamaatregelen waarschijnlijk mee; bijvoorbeeld doordat mensen hierdoor naar alternatieve uitjes dicht bij huis zoeken.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.