Nieuws Coronavirus

TOGS-regeling: RVO-website overbelast, Mona Keijzer vraagt 'even te wachten'

Afgelopen weekend en ook vandaag lag de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) er regelmatig uit door massaal ingediende aanvragen voor de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren TOGS). EZK-staatssecretaris Mona Keijzer vraagt ondernemers om begrip. ,,Meld je niet massaal nu, want dan weet je zeker dat de systemen vastlopen."

Robert van den Ham 30 maart 2020

Mona keijzer ezk corona togs

De TOGS-regeling die op de RVO-website kan worden aangevraagd, keert eenmalig 4000 euro uit aan bedrijven die direct zijn getroffen door de overheidsmaatregelen tegen het coronavirus. ,,Er kunnen aanvragen worden ingediend maar niet te veel, anders blokkeert het. Denk even zelf na: heb ik nú deze ondersteuning nodig. Je kunt ook even wachten, want deze regeling staat open tot juni,’’ verduidelijkte Mona Keijzer gister al in tv-programma WNL Op Zondag.

Lees ook: Vervanging TOGS regeling: maximaal 50.000 euro voor kleine ondernemers

TOGS-regeling: drie maanden tijd

RVO-woordvoerder Matthijs Tax herhaalt die oproep vandaag. ,,Iedereen doet echt z'n uiterste best zoveel mogelijk ondernemers te helpen, ook op technisch gebied wordt er dag en nacht gewerkt om onze website bereikbaar te houden. Maar weet ook, het gaat om meer dan 100.000 bedrijven. Als je het nog even kunt uitzingen, reageer dan niet per se vandaag. Er is drie maanden de tijd, er is voldoende geld beschikbaar. Deze regeling is binnen anderhalve week opgetuigd, we lopen wellicht tegen iets aan wat om een bijstelling vraagt, op sommige punten is het echt maatwerk."

Ook topdrukte Kamer van Koophandel coronaloket

Ondernemersvragen over het coronavirus? Bezoek dan de website van het KVK coronaloket: www.kvk.nl/coronaloket. Staat je vraag er niet tussen, bel dan naar het Kamer van Koophandel Adviesteam: 0800-2117 (8.30 tot 17.00 uur). Weet: ook hier is het momenteel erg druk.

Lees ook: Ministerie: uitbreiding TOGS-regeling naar non-food, begrip bij SBI-codes

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.