Podcast

Hans Biesheuvel (ONL) over versoepeling: 'En nu die anderhalve meter afschaffen'

ONL-voorman Hans Biesheuvel, marketingcommunicatie-expert Thijs van Dijk en retailtrendwatcher Fred Rutgers bespreken de persconferentie van premier Rutte, van komende woensdagavond. ,,Alles wijst er op dat de aangekondigde versoepelingen per 1 juli doorgaan", stelt Biesheuvel die bovendien vindt dat we af moeten van de anderhalve meter-maatregel.

Van onze redactie 23 juni 2020

Het lijkt er inderdaad op, dat premier Rutte woensdagavond gaat aankondigen dat er een nieuwe versoepeling komt van de coronamaatregelen. De horeca zou niet 30, maar maximaal 100 gasten mogen gaan ontvangen, en ook het aantal bezoekers bij evenementen zou tot een nog onbekend aantal omhoog gaan. Sportscholen, sauna’s, (sport)kantines, casino’s en bowlingbanen mogen op 1 juli de deuren weer openen. Ook zouden kleine dorpskermissen weer worden toegestaan.

In de podcast (hierboven te beluisteren) stelt ONL-voorman Hans Biesheuvel onder meer dat het zwarte economische perspectief en het sterk gedaalde consumentenvertrouwen zeker een rol hebben gespeeld in de versoepeling van de maatregelen.

Lees ook: De Ondernemer Radio over coronacrisis: communicatie, versoepeling en statements

Hans Biesheuvel: 'Van anderhalve meter naar gezonde afstand'

Hans Biesheuvel zet nu in op het afschaffen van de anderhalve meter-regel en die te vervangen door 'gezonde afstand'-afspraken. ,,Dat is de lobby die we met ONL nu voeren in Den Haag, en waar een deel van het kabinet zeker oren naar heeft. We hopen dat we nog deze zomer die slag kunnen maken."

Meer daarover, en ook hoe marketingcommunicatie-expert Thijs van Dijk en retailtrendwatcher Fred Rutgers vanuit hun vakgebied aankijken tegen de komende persconferentie, hoor je in de podcast.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

Droomstart

Wie gaat er door na eerste Droomstart-pitch: De Groene Schoonmaakwinkel of Food for Skin?

Het tweede Droomstart-seizoen begint! De eerste twee kandidaten plaatsen met hun businessmodel duurzaamheid in de hoofdrol. Gaat de vakjury voor De Groene Schoonmaakwinkel van Mara Broeren of de 100 procent vegan huidverzorgingslijn Food for Skin van de ondernemende zussen Angela en Cathy Ursem?

Details
De Ondernemer

Waarom Rochdi Darrazi met Boldking binnen 7 jaar de nummer 1 van Europa is

Selfmade zijn. Volgens Rochdi Darrazi (41) kun je dat ontwikkelen. De Boldking-founder stelt dat 'iedereen die zijn levensomstandigheden blijvend weet te verbeteren selfmade is'. Ondernemerschap is een middel om dat doel te bereiken. Het is de weg die hij zelf heeft afgelegd, de manier waarop hij een succesvol merk en een fortuinlijk leven bouwde.

Details
De Zo Genaamde Podcast

Hoe lol en kwaliteit Fatboy groot maken: 'We zullen nooit een kantoorprullenbak maken'

Waar komen namen als Uitgekookt, TUI en Fonq vandaan en wat betekenen ze eigenlijk? In De Zo Genaamde Podcast ontdekt naamexpert Floris Hülsmann de bijzondere verhalen achter deze merknamen. In aflevering 2 kom je alles te weten over het ontstaan en de betekenis van Fatboy. Het Brabantse bedrijf heeft lol en kwaliteit hoog in het vaandel. 'We nemen het leven niet te serieus en brengen onconventioneel design.'

Details
De Zo Genaamde Podcast

Het uitgekookte verhaal achter de merknaam van maaltijdservice Uitgekookt

Fatboy, Old Amsterdam, TUI, Uitgekookt; bekende merknamen die we bijna iedere dag wel voorbij horen komen. Maar waar komen die namen vandaan en wat betekenen ze eigenlijk? In De Zo Genaamde Podcast ontdekt naamexpert Floris Hülsmann de bijzondere verhalen achter deze merknamen. In deze eerste aflevering Johan van Marle, eigenaar van de innovatieve maaltijdservice Uitgekookt.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details