Blog Coronavirus

Beste minister-president Van Dissel...

Zowaar he-le-maal niets over ondernemers, in de coronacrisis-persconferentie van premier Rutte van dinsdagavond. Het bracht directeur Gerard van den Broek van De Ondernemer direct na afloop ervan tot deze open brief aan 'minister-president Van Dissel'.

Gerard van den Broek (De Ondernemer) 21 april 2020

Jaap van dissel rivm corona virus crisis

Beste minister-president Van Dissel,

Met verbijstering heb ik vanavond geluisterd naar de persconferentie. Niets gehoord over ondernemers, niets over het verlengen van regelingen. Niets over de economische gevolgen en dat op de dag dat ook aangekondigd werd dat een korting op pensioenen waarschijnlijk is omdat er 80 miljard is verdampt. 80 Miljard! Desondanks blijft Nederland op slot, tenzij je 12 jaar of jonger bent.

We moeten helaas concluderen: Nederland wordt op dit moment bestuurd door virologen. Natuurlijk, volksgezondheid staat voorop, maar een intelligente unlock was toch wel op zijn plaats geweest. Er zijn provincies waar nauwelijks besmettingen zijn, er zijn branches die veilig kunnen opstarten. Tot 50 jaar is het risico dat je aan corona overlijdt marginaal en zo kunnen we nog wel een paar nuances aanbrengen om tot een intelligente unlock te komen. En dan hebben we het nog niet over technologie zoals apps of hulpmiddelen zoals mondkapjes.

Lees ook: Wat als jij minister-president zou zijn?

En, oh ja, minister-president Van Dissel: 32% van de ondernemers denkt failliet te gaan als ze vakantiegeld moeten uitkeren, blijkt uit onderzoek van De Ondernemer. Dat is volgende maand!

Wat mij betreft deze persconferentie even deleten, morgen naar de tekentafel, 's-avonds om 19.00 uur een herkansing en dan graag weer minister-president Rutte aan het woord, bijgestaan door Eric Wiebes. Iets met Economische Zaken of zo. Ik hoop niet dat dit tegen dovemansoren is gezegd. En anders is er vast nog wel een tolk in de buurt.

Gerard van den Broek, directeur De Ondernemer

Lees ook: Gerard van den Broek (De Ondernemer): doe normaal, koop lokaal

Gerard van den Broek

Directeur De Ondernemer (DPG Media)

Gerard van den Broek is directeur van De Ondernemer, het grootste zakelijke platform voor ondernemers. De Ondernemer is onderdeel van DPG Media.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.