Nieuws Coronavirus

Werknemer blijft liefst thuiswerken tot einde corona

Een kleine meerderheid van de werknemers wil het liefst vanuit huis blijven werken tot er een vaccin tegen corona is. 53 procent gaf dat aan in een onderzoek van Acties.nl, uitgevoerd door Panelinzicht. Interessant is dat dit vooral komt doordat mensen hun collega's niet vertrouwen met het naleven van de regels. Daarentegen vindt werkend Nederland dat zij zelf de regels wél heel goed naleeft (81 procent) en dat ook zullen blijven doen bij terugkeer naar kantoor.

Van onze redactie 10 juni 2020

Thuiswerken populair personeel corona vaccin

Er zijn een aantal redenen waarom personeel het huiskantoor aan wil houden: de tegenvallende naleving door collega's van de richtlijnen (60 procent) en het gevoel dat de werkgever te weinig doet om het kantoor veilig te maken (24 procent).

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Verdeling in Nederland

Limburgers zijn het minst enthousiast om weer dagelijks naar kantoor te pendelen. Interessant is dat het zwaar door corona getroffen Noord-Brabant behoorlijk positief is over de terugkeer en juist Limburgers er tegenop zien.

(Openbaar) vervoer

De tocht naar het kantoor toe blijkt voor 69 procent van de respondenten een valkuil. Die mijden het openbaar liever tot er een vaccin is. Ook hier is het opvallend dat Brabanders een stuk positiever zijn, en juist Groningers het meest kritisch.