Nieuws Maatregelen
Avondklok tot en met 2 maart: dit betekent de maatregel voor ondernemers
Als de Tweede Kamer akkoord gaat wordt de avondklok verlengd tot en met 2 maart. Daarmee loopt de avondklok net zo lang door als de rest van de maatregelen die sinds het begin van de strenge lockdown van kracht zijn. In dit artikel drie ondernemersvragen, met antwoorden.
Laatste update: 8 februari 2021 18:20

Volgens minister Ferd Grapperhaus (Justitie) valt het aantal besmettingen ‘tegen’. ,,Daarom heeft het OMT ons geadviseerd toch door te gaan met de avondklok.” Wel bekijkt het kabinet op 23 februari nog eens of de avondklok ‘er niet eerder af kan'. ,,Maar dat kunnen we dan pas besluiten.”
Waarschijnlijk debatteert de Tweede Kamer dinsdag eerst nog over het plan, het kabinet wil toestemming van een meerderheid in het parlement.
Over het effect zei Grapperhaus dat ‘dit er wel lijkt te zijn’. ,,We hebben in ieder geval geen tegenbewijs gezien van de onderzoeken die zeggen dat het tot minder besmettingen lijkt omdat mensen elkaar minder opzoeken.”
1- Mag mijn restaurant nog eten bezorgen?
Ja, dat mag. Het bezorgen van eten valt onder werk, en is dus toegestaan na 20.15 uur. Datzelfde geldt voor het bezorgen van pakketjes.
Eten afhalen bij het restaurant is niet toegestaan na 20.15 uur.
2- Wat hebben mijn medewerkers nodig om 's avonds over straat te gaan?
Medewerkers dienen een ondertekende werkgeversverklaring bij zich te hebben en die is hier te downloaden. Het dragen van een jas van PostNL- of Thuisbezorgd is dus niet genoeg.
3- Mag mijn personeel tijdens de avondklok nog werken/naar huis gaan?
Ja. Voor mensen die per sé naar hun werk moeten, zoals (mantel)zorg, is er een uitzondering. Dat betekent wel dat je personeel een ondertekend formulier van jou als werkgever bij zich moeten hebben, hier te downloaden.