Video Maatregelen

Oproep ceo's Philips, Unilever, Nationale Nederlanden: laat je vaccineren

Een - schijnbaar ongepland - gezamenlijk statement op televisie van drie grote werkgevers: zij verwachten van hun personeel dat die gevaccineerd zijn of worden. De topmannen en vrouw van Philips, Unilever en Nationale Nederlanden zeiden dit achter elkaar bij OP1 gisteravond, zoals te zien in het fragment hieronder.

Van onze redactie 28 oktober 2021

Maandag, dinsdag en woensdag verschijnt er vanwege de aanstaande persconferentie een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over de coronamaatregelen. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief

VOLG HIER DE LIVEBLOG CORONAMAATREGELEN: Teruglezen: de persconferentie van 2 november

Eerder die dag maakten VNO-NCW en MKB-Nederland zich zorgen over het oplopende aantal coronabesmettingen en de dreiging van nieuwe coronamaatregelen die ondernemers en werknemers kunnen raken. "Het was, is en blijft dus belangrijker dan ooit om bij klachten thuis te blijven en waar mogelijk thuis te werken".

Ook je laten testen en andere basisregels in acht nemen als handen wassen en in ellebogen hoesten, is volgens hen nu erg belangrijk. ,,Het aantal besmettingen loopt op", geeft een woordvoerder van VNO-NCW aan. "Ook al is dit vooral een sterk gevolg van privécontacten en zaken als bezoek, het neemt niet weg dat het soms ook in bedrijven gebeurt."

Grote werkgevers zien geen reden thuiswerkbeleid aan te passen

Sinds 25 september is het advies van de overheid om thuis te werken als het kan en te werken op kantoor als dat nodig is, wat een versoepeling is van het thuiswerkadvies dat daarvoor werd gehanteerd. Werkgevers hebben momenteel tamelijk veel vrijheid om een voor hun bedrijf passende verdeling te maken tussen werk op locatie en thuis.

Of hier binnenkort weer verandering in komt, is nog niet duidelijk. Grote werkgevers zien in het oplopende aantal coronabesmettingen nog geen reden om hun thuiswerkbeleid aan te passen, kwam woensdag naar voren uit een belronde door het ANP. Bedrijven lijken vooral af te wachten of de overheid richtlijnen voor op de werkvloer weer aanscherpt na de aanstaande coronapersconferentie van dinsdag.

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben de indruk dat er bij aangesloten bedrijven nog veel wordt thuisgewerkt. Maar voor circa de helft van de werknemers zou thuiswerken geen mogelijkheid zijn.

Lees ook: 'OMT heeft mondkapjesplicht, anderhalve meter en thuiswerkadvies terug op agenda én kijkt naar jeugd'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws