Nieuws Maatregelen

'Thuiswerken wordt weer dringend advies, personeelsfeesten heroverwegen'

Op weg naar de persconferentie-Rutte op 2 november overleggen onder meer ook OMT en het Veiligheidsberaad over mogelijk te nemen coronamaatregelen. Een van de serieuze opties: dringend thuiswerkadvies en het heroverwegen van personeelsfeesten.

Van onze redactie 29 oktober 2021

Thuiswerken voor gevorderden

VOLG HIER ONZE LIVEBLOG CORONAMAATREGELEN: Teruglezen: de persconferentie van 2 november

Maandag, dinsdag en woensdag verschijnt er vanwege de aanstaande persconferentie een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over de coronamaatregelen. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief

Bronnen rond het OMT melden dat het kabinet werkgevers gaat aanspreken op het eerdere 'dringend advies' om personeel thuis te laten werken. Bij de meest recente coronagolf zouden werkgevers - en dus ook hun personeel - zich daar minder strikt aan hebben gehouden. Het 'dringend advies' zou bovendien herhaald moeten voor de periode tot eind december dit jaar. Daarbij zou het kabinet zich ook moeten uitspreken over personeelsfeesten in december en januari, rondom de feestdagen.

Lees ook: 'OMT heeft mondkapjesplicht, anderhalve meter en thuiswerkadvies terug op agenda én kijkt naar jeugd'

VNO-NCW en MKB-Nederland maken zich ook zorgen over het oplopende aantal coronabesmettingen en de dreiging van nieuwe coronamaatregelen die ondernemers en werknemers kunnen raken. "Het was, is en blijft dus belangrijker dan ooit om bij klachten thuis te blijven en waar mogelijk thuis te werken".

Ook je laten testen en andere basisregels in acht nemen als handen wassen en in ellebogen hoesten, is volgens hen nu erg belangrijk. ,,Het aantal besmettingen loopt op", geeft een woordvoerder van VNO-NCW aan. "Ook al is dit vooral een sterk gevolg van privécontacten en zaken als bezoek, het neemt niet weg dat het soms ook in bedrijven gebeurt."

Oproep ceo's Philips, Unilever, Nationale Nederlanden: laat je vaccineren

Een - schijnbaar ongepland - gezamenlijk statement op televisie van drie grote werkgevers: zij verwachten van hun personeel dat die gevaccineerd zijn of worden. De topmannen en vrouw van Philips, Unilever en Nationale Nederlanden zeiden dit achter elkaar bij OP1 gisteravond, zoals te zien in het fragment hieronder.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws