Nieuws Maatregelen

Vakbonden willen af van wetsvoorstel coronatoegangsbewijs

Het wetsvoorstel dat het mogelijk maakt om de controle van coronatoegangsbewijzen op de werkvloer toe te staan, moet worden ingetrokken. Dat vinden FNV, CNV en VCP. Volgens de vakorganisatie tast het wetsvoorstel, dat inmiddels al naar de leden van de Tweede Kamer is gestuurd, de rechten van werknemers aan en moet het daarom afgewezen worden.

Van onze redactie 23 november 2021

Laatste update: 24 november 2021 10:40

Qr code check mobiel corona

Liveblog persconferentie

Wil je op de hoogte blijven over het laatste nieuws en mogelijke maatregelen omtrent de nieuwe persconferentie? In onze liveblog houden we je op de hoogte.

De bonden menen dat het voorstel inbreuk maakt op de medische privacy en het recht op lichamelijke integriteit. Daarbij schiet het voorstel zijn doel voorbij, aldus de klagers. Waar een van de doelen was om een veiligere werkvloer te creëren, lijkt het doel nu om besmettingscijfers omlaag te krijgen. "Hierdoor wordt feitelijk een vorm van vaccinatiedwang ingevoerd", aldus de bonden.

Het wetsvoorstel treft volgens FNV, CNV en VCP vooral ook werknemers die niet thuis kunnen werken. Werknemers die geen QR-code kunnen of willen laten zien of een rood vinkje krijgen, kunnen uiteindelijk worden ontslagen. Vooral de flexwerkers, uitzend- en oproepkrachten lijken snel hun werk en inkomen kwijt te kunnen raken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws