Nieuws Financiën

Almelose tiener wil geld verdienen met YouTube

De 18-jarige Nienke Helthuis uit Almelo wil haar brood gaan verdienen met haar eigen YouTube-kanaal. De Almelose staat onder contract bij mediabedrijf Social1nfluencers in Amsterdam en heeft inmiddels al 25.000 abonees op YouTube. Dat schrijft De Twentsche Courant Tubantia woensdag.

Mart Oude Nijeweeme | Foto: Lenneke Lingmont 19 oktober 2016

Nienke Helthuis

Nienke maakt haar eigen video's over lifestyle en comedy en gaat daarmee de hele wereld over. "Ik denk dat 60 procent van mijn kijkers uit Frankrijk komt. Dat komt door een video die ik heb gemaakt waarin ik Frans probeerde te spreken voor mijn nieuwe serie 'trying to speak'. Die ontplofte zo dat ik mijn telefoon heb moeten uitzetten. In totaal is die video nu een half miljoen keer bekeken."

Toekomst

De basis in medialand heeft Nienke gelegd binnen het ROC van Twente in Enschede. Daar zit ze in het derde leerjaar van de opleiding Media & Vormgeving. Ze koos voor de grafische richting. "Audiovisueel was ook een optie, maar ik vind het leuk om te filmen voor mezelf. Niet zo zeer voor anderen."

Manager

Nienke staat onder contract bij Social1nfluencers in Amsterdam. Via dat mediabedrijf heeft ze onder meer een sales- en een talentmanager. "Als particuliere bedrijven mij vragen voor een video vraag ik aan mijn salesmanager of dat goed is voor mijn carrière. De talentmanager is puur voor de optimalisatie."

Verdiensten

In verband met contractverplichtingen kan ze geen uitspraken doen over verdiensten, maar voor een toekomst als YouTuber moet ze nog even geduld hebben. "Ik kan er nog niet van leven. Daarvoor heb je minimaal 100.000 abonnees nodig." Al is het hebben van abonnees uiteindelijk niet datgene waarom het gaat. "Het gaat om het aantal views. Er wordt betaald voor de advertenties dus je moet zorgen dat je veel views krijgt. Die krijg je als je veel abonnees hebt. Ik zie zeker wel een toekomst voor mezelf op YouTube, maar dan moet ik wel blijven groeien", aldus Nienke.