Nieuws Financiën

App jij de dokter even met die vraag?

Wat is er nu handiger dan even appen met je dokter? Gewoon, om een vraag te stellen, een afspraak te maken of een herhaalrecept aan te vragen, schrijft PZC.

Van onze redactie 29 februari 2016

Vlissingen dokter app Whats App

Gemak dient de mens toch? Dat dacht huisarts Raymond Mookhram uit Vlissingen nou ook. Samen met ICT-bedrijf Frisbee ontwikkelt hij een WhatsApp voor artsen en patiënten: Icarus. Want gewoon appen mag natuurlijk niet.

Het was de laatste tijd hot nieuws. Artsen die WhatsApp gebruiken om gegevens over patiënten uit te wisselen moeten daarmee stoppen, gebood de Autoriteit Persoonsgegevens. Volgens de privacywaakhond is de chat-app daarvoor niet veilig genoeg.

Toeval of niet, maar Mookhram ontwikkelt al dik een jaar een veilige WhatsApp voor de zorg: Icarus. Een app die de 3080 patiënten van zijn praktijk vanaf april op hun Android of Apple telefoon kunnen installeren. "Ik ben te veel een regelneef geworden", vertelt Mookhram. Ik wil met mijn patiënten kunnen praten over hun probleem. Mijn assistenten krijgen het ook steeds drukker met andere taken. Dus vroeg ik me af hoe we ervoor kunnen zorgen dat we ons zoveel mogelijk kunnen richten op het echte werk, in plaats van het regelen van dingen." Zijn antwoord: Icarus. Daarmee kunnen Mookhrams patiënten afspraken maken en korte vragen stellen via een chat. Ook kunnen zorgaanbieders veilig informatie over patiënten uitwisselen.